Чупи муцунката на стартера - Транспортер 1,6 D
Чупи муцунката на стартера - Транспортер 1,6 D
имам проблем - вече 10 муцунки е счупил на стартера vw 1.6 д транспортер
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Това е предната част на стартера, която влиза в "хралупката" на скоростната кутия за да се зацепи за маховика.
Ако онази зацепваща зъбчатка / как се казваше?/задържа в зацетено състояние, когато двигателя запали е възможно просто да отнесе стартера и да усуче остта. обикновено пука ухото в което е монтирана втулката, а при тебе направо чупи.
Колега! Ти откъде намери тези муцунки? При набиването на стулката воите майстори спукаха леглото, после заварки и .... Сега ту зацепва, ту не. Мисля, че просто са нарушили съосието. Ще ти бъда благодарен за информацията. Аз съм с Каравела 1,6 Д.
Ако онази зацепваща зъбчатка / как се казваше?/задържа в зацетено състояние, когато двигателя запали е възможно просто да отнесе стартера и да усуче остта. обикновено пука ухото в което е монтирана втулката, а при тебе направо чупи.
Колега! Ти откъде намери тези муцунки? При набиването на стулката воите майстори спукаха леглото, после заварки и .... Сега ту зацепва, ту не. Мисля, че просто са нарушили съосието. Ще ти бъда благодарен за информацията. Аз съм с Каравела 1,6 Д.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Malok написа:Пробвай да обясниш понятието "муцунка" ?
Аз лично не те разбирам за кое точно става дума по стартера.
И ако не се лъжа ставаше дума за транспортер нали ,трябваше да се пуснеш темата в раздел "Други модели"
Aко не се лъжа колата първо е VW, второ е дизел.
Къде в раздела "Дизелови агрегати" пише , че не е за тази марка.
- Ники_Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Fulina - това явно си е заводски дефект или се получава с времето. Имам Т3 1.7д с абсолютно същият проблем.
Колкото до частта - levonik, в София има няколко фирми специализирали се продажбата и рециклиране на стартери и алтернатори. Франсизкуп май е най известна, макар че качеството на частите понякога е "<0". Потърси във Варна дали имат представителство или някой който да работи с тях.
Колкото до частта - levonik, в София има няколко фирми специализирали се продажбата и рециклиране на стартери и алтернатори. Франсизкуп май е най известна, макар че качеството на частите понякога е "<0". Потърси във Варна дали имат представителство или някой който да работи с тях.
- levonik
Проверих в интернет - нямат представителство. Днес в най голямата лудница проверих по линията на Владислав преди автогарата, но нямаше и не бяха чували.
Леле в какво задръствне попаднах - от бившия стадион / варненци, какво ще правят там?/, до подножието на Долна Трака. А в насрещното бяха до Евсиноград. Какво става с тази наша хубава Варна?
Леле в какво задръствне попаднах - от бившия стадион / варненци, какво ще правят там?/, до подножието на Долна Трака. А в насрещното бяха до Евсиноград. Какво става с тази наша хубава Варна?
- Ники_Петров
- Автомобил:
- Двигател:
- levonik
Трогнат и очарован, но задръж. Имам проблем с тръбичката или резбичките за съединяването Й към долната работна помпа на съединителя. Взема въздух и направи майсторите луди докато с баща ми не локализираха проблема. Сега събирам информация за заменянето на тази метална тръбичка със специален, тип спирачен маркуч / такъв свързва тръбичката с основната магистрала. Сега системата се държи на честна дума. Стабилизирам ли нещата ще мога да свалям стартера спокойно и да вида как стоят нещата. Помпата и тръбичката са на една обща планка, която се фиксира с единия от болтовете на стартера. А мръднеш- а маймун станеш.
Тези дни съм при майстор за лагерите на задните колелета и ще го разпитам за промените
Все пак много ти благодаря.
Тези дни съм при майстор за лагерите на задните колелета и ще го разпитам за промените
Все пак много ти благодаря.
Върни се в “Дизелови агрегати”