Съвети при покупката на PASSAT B3 или B4 дизел и комби?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
drago86
Автомобил: Сеат Ибиза
Двигател: AGR

Съвети при покупката на PASSAT B3 или B4 дизел и комби?

Мнениеот drago86 » Пон 11 авг 2008 15:37

Колеги здравейте :)
Предстой купуване на PASSAT B3 или В4 задължително комби и дизел ще бъде :)
В момента карам Голф 4 1,9 tdi 90кс. и съм доволен(но има малко скъпа подръжка ).
Моля за съвет от бивши и настоящи собственици на PASSAT В3или B4, какво да гледам, на какво да наблегна при покупка на въпросния модел, за да нямам проблеми по-нататък ?Еднакво ли е оканчването при двата модела ако не е кое по доброто?Мисля да бъде 1,9 тд или 1,9 тди кои е по добрият двигател и подръжката им скъпа ли е ?

Благодаря Ви предварително :)

Поздрави

Потребителски аватар
icotanev
Автомобил:
Двигател:

5

Мнениеот icotanev » Пон 11 авг 2008 17:32

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 12 авг 2008 7:52

Не си взимай 1.9 ТД - ниска мощност с безмислено висок разход ,а не е и безпроблемен.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 12 авг 2008 9:19

Първо да се разберем кои години Пасат имаш предвид. Че ми се струва нещо не много ясно дали точно си написал Б3, 4 или 5. Щото от Г4 да слезеш на Б3 ми се струва малко как да кажа, странно. :roll:

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Вто 12 авг 2008 9:21

В4 е по-добре, ако намериш и читав 110 к.с направо не се замисляй. Аз съм с 90 к.с. и е добре като разход и вървеж.
Иначе окачването е едно и също, а като разход за подържане почти няма разлика между 75к.с.(В3) и 90 к.с.(В4). Малко по-скъпо е за 110 к.с. ,ремъци, филтри, съединител(с демферен маховик).
Трудно може да намериш В3 с Климатик да е заводско слаган. Брат ми има В3 75 к.с. с клима (в Италия монтиран) и много проблеми това лято даде 280 лв. за обслужване на климата, предното лято 350лв. мисля. Докато В4 е по-евтино обслужването и по-често се срещат със заводски климатик, климатроник. Успех с избора!

drago86
Автомобил: Сеат Ибиза
Двигател: AGR

Мнениеот drago86 » Вто 12 авг 2008 11:33

dobrinb написа:Първо да се разберем кои години Пасат имаш предвид. Че ми се струва нещо не много ясно дали точно си написал Б3, 4 или 5. Щото от Г4 да слезеш на Б3 ми се струва малко как да кажа, странно. :roll:

ами колата ще бъде за баща ми около 92-97 година зависи какво ще нямерим и ни хареса. А голфа ще го карам аз :)
пасат В4 96 год 1,9 тди 90 к.с. този двигател същият ли е като на голфа ?

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 12 авг 2008 12:38

Да, същия двигател е. Аз бих си взел такъв или ако изкочи AFN 110кс. даже е по-добре. А иначе това си е истината:

Rabbit_TDI написа:Не си взимай 1.9 ТД - ниска мощност с безмислено висок разход ,а не е и безпроблемен.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 12 авг 2008 13:52

Да, същия двигател е. Аз бих си взел такъв или ако изкочи AFN 110кс. даже е по-добре. А иначе това си е истината:

Rabbit_TDI написа:
Не си взимай 1.9 ТД - ниска мощност с безмислено висок разход ,а не е и безпроблемен.

не твърдя, че тези изказвания за грешни , обаче моята 1.9 тд даде онзи ден 5.1 на 100 до морето и обратно ..... 800 км - 200 км общо магистрала със 130 горе долу 100 км градско ненатоварено особенно и останалото .....около 80 - 110 скорост ...с 4 човека и яко багаж ..... сигурно е че вашите ТДИ та са по икономични и повече вървят, ама на мене този разход ми се видя супер добре ....да не би с вашите да направите 3 на 100 ?! а за поддръжката - ако не създаде известните си проблеми ,дизеляка "стар" тип е доста тънка за поддръжка кола .... особенно за по стар човек :D

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 12 авг 2008 17:05

Аз само заради вървежа го казвам това, иначе моя Пасат харчи повече от твоя даже. А дали ми харчи с 3лв. повече на 100км не е чак толкова притеснително.

chocho1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1 » Вто 12 авг 2008 18:53

juve написа:

Rabbit_TDI написа:

не твърдя, че тези изказвания за грешни , обаче моята 1.9 тд даде онзи ден 5.1 на 100 до морето и обратно ..... 800 км - 200 км общо магистрала със 130 горе долу 100 км градско ненатоварено особенно и останалото .....около 80 - 110 скорост ...с 4 човека и яко багаж ..... сигурно е че вашите ТДИ та са по икономични и повече вървят, ама на мене този разход ми се видя супер добре ....да не би с вашите да направите 3 на 100 ?! а за поддръжката - ако не създаде известните си проблеми ,дизеляка "стар" тип е доста тънка за поддръжка кола .... особенно за по стар човек :D

При този пробег със споменатите от теб скорости редово ТДИ ще напраи 4.2.....5 на 1000км не е малко...

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 12 авг 2008 20:01

При този пробег със споменатите от теб скорости редово ТДИ ще напраи 4.2.....5 на 1000км не е малко...

нищо чудно и да го направи , ... а може би не.... :P защото и нашите CDI та мерцедеси трябва да са доста икономични , ама понеже бягат доста добре , ни е малко трудно да икономисваме ;) идеята е , че ТДИ то някак си не го бива да го караш като пенсионер ...... и резултата обикновено е неясен разход като цяло .... Другия момент е , че на мене никога не ми се налага да си чистя турбото , да си чистя компира от грешки , защото ми влизал в сервизен режим , да човъркам разни МАФ и манаф-сензори и различни други такива ..... не съм против новото , ама стария добър и запазен дизел въпреки очевидните си несъвършенства в грижовни ръце и умерено юркане при всички положения все още не е за изхвърляне ..... освен това е неувствителен към келявата нафта която ни дават с етикет Евро ала бала и консумативите също са доста малка цифра .... всеки си преценява , естествения ход на нещата е ясен , обаче .....аз лични бих взел на баща ми непретенциозен опростен автомобил , отколкото резачка леко вероятно издухана преди мене , на която тепърва да бера ядовете , макар и индиректно ..... помислете , и ще видите , че не съм в грешка ..... :D

chocho1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1 » Вто 12 авг 2008 22:54

така, колата която имам е 9 год и марка която няма да споменавам, някои я наричат имитация, взех я на 200к км :wink: карам я втора год с Q8 за 28лв. тубата навъртяни 35к км от мен, имало е рязане имало е и леко каране,турбо не си чистил сиг щот нямаш и аз не съм го чистил, мафа е добре, грижовните ръце са ясни, нафта от как съм го зел наливам САМО от туби с НАПЪЛНО неясен произход агренажа ми струва 22лв.

Съгласен съм като ти се кара жигули карай си не ни го хвали, боклук е

айде наспи се и умната 8)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 13 авг 2008 8:10

juve всичко това съм го казвам защото съм имал 1З и ААЗ /вече нито единия нямам/.При мен 1З-ката не е падала под 5 на 100 ,ама ААЗ-ката не е падала под 6.5.1З е по-некапризна към нафта от ААЗ просто щото е директно впръскване/не се бъркай с ПД/.Верно компютера е евентуална грижа ,ама вече майстори бол и за тая болежка/се пак тоя мотор е вече на 15 години - аз лично дори и кабел си имам/.Да не споменавам болежката на ААЗ демпферната шайба /не че е и на 1З не се случва ама е в пъти по-рядка/.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 13 авг 2008 12:27

Съгласен съм като ти се кара жигули карай си не ни го хвали, боклук е

за кой ли път трябва пак да се убеждавам , как младите никак не могат да четат между редовете.... :lol: Е хубаво , ние покарахме ауди А6 2.5 ТДИ ПД ако не се лъжа, за годините - сами се досетете - не е 1990 та .... 3 пъти сваляхме глава , помпата леко се прецака електрониката - само 750 лева , за скърпване на положението , не казвам как се почна на обслужването - смяна на водна помпа - заради теоретично изтекъл ресурс ангренажи , ролки и т,н - не ми ги сравнявай с тези на моята барачка - не ти вярвам .... За моите съображения съм писал - ако искаш вярвай - ако не щеш - недей :lol: Сега , ако се следват твоите съображения за техническия шедеовър, който притежаваш , излиза , че този другия трябва никога да не е минал по напред от прототип, ама както и да е ... Въобще яко оспамихме на човека темата Не си ли спомняте че има такава тема точно за ААЗ и другите старотии, където я бистрихме? целта на цялото писане е , че у VW лошо нема, има само по неУбави и по Убави VW- та :D та ...като за последно : Ти попадни на някое отвято TDI, карай го като говедо , обслужвай го като някои колеги :wink: и да видим кое ще е по добре - "пазен" ТД или ТДИ ..... :P
Успех на колегата с избора - важна е марката - модела е подробност :lol:
турбо не си чистил сиг щот нямаш

:D :D сега разбрах - ти не си карал ААЗ - просто си говориш така ..по принцип 8)

chocho1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1 » Чет 14 авг 2008 17:22

нищо не си разбрал...... както и да е, дано колегата си намери читава колица

Върни се в “Дизелови агрегати”