проблем с голф 2 1.6тди не иска да пали като е топла
-
- R.I.P
- Автомобил: golf 2
- Двигател: SB 1990
проблем с голф 2 1.6тди не иска да пали като е топла
от 2-3 дни имам проблем с колата с мотор 1.6тди Сб и като е студена пали от раз а като е топла трябва да върта някаде 10 минути сигорно и като варта от зад излиза сив пушек ??? помощ !!!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: проблем с голф 2 1.6тди не иска да пали като е топла
Първо си провери центровката на ГНП-ето.Други възможни причини- износено ГНП ( не създава нужното налягане топла) , износен мотор ( налягането в цилиндри недостатъчно), проблем стартер -акумулатор( не върти достатъчно бързо кол.вал). Това са общо взето
-
- R.I.P
начи тва за акомолатора отпада щот пали студена пак и центрофката на гнп до сега не правила такиа проблеми а може ли да е от водачите смисал почнаха да ми тракат много и от клапаните ?!
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
За тракането ,което чуваш от главата (водачите) може да е от ниско налягане на маслото(почукват повдигачи) . Рязкото падане на налягането се дължи от повреда в маслената помпа но ,ако лека по лека се е увеличавал този шум (притракване) е от износване на лагери било то биелни,основни или лагерите на междинния вал за вакум помпата . Надявам се не си налял някаква пълна синтетика или си забравил да си смениш маслото от предо ... 10- 15000 км
. Относно трудния топъл старт направи следната проба - загряваш мотора до 90 градуса ,гасиш и разкачаш маркучите от горивния фитър ,които ръгаш в студена нафта премесена малко с двутактово масло и пробваш.Ако тогава не пали не е от филтри , дюзи , пома ... горивна система
. Теста е за по скоро проба дали не ти прави проблем силно загрялата нафта и да ти пада налягането на помпата. Когато ти загрее мотора ... на празен ход падат ли ти много оборотите спрямо още студен мотор примерно на 50 градуса ?

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах същите симптоми на моя Голф.Оправи се с нова помпа.Или отиваш при някой да я ремонтира.И при мен палеше студена от раз,но загрее ли неще и неще.Временно,докато намеря нова помпа,бях откачил кабела за температурата.И по този начин ми подгряваха свещите постоянно.Пак трудно палеше но иначе хептем нещеше,докато не изстине.
-
- R.I.P
начи колега така казваш гнпто ?! мойе защото башта ми беше я носил на едно место да и сменяват гумичките и от тогава много почна да пуши и си мисля че са пуснали аванса до края на горивото ем а3 сряда я карам ше свалям глата ше шлайфам и смяна на гумичките и да вида кво е положенито с повдигачите.Начи ше трябва да права и помпата а колко паара е горе доло ремонта знаеп ли 

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
hdn23 написа:начи колега така казваш гнпто ?! мойе защото башта ми беше я носил на едно место да и сменяват гумичките и от тогава много почна да пуши и си мисля че са пуснали аванса до края на горивото ем а3 сряда я карам ше свалям глата ше шлайфам и смяна на гумичките и да вида кво е положенито с повдигачите.Начи ше трябва да права и помпата а колко паара е горе доло ремонта знаеп ли
оффтопик: ама и ти един Български пишеш

-
- R.I.P
ае момчета са търсим глава за 1.6 тди
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Е що пък глава
...там ли е била причината...какво и е ?

-
- R.I.P
сцепена е междо клапаните нз си там кво ама е много зле и са търся друга може би от там и да е идвал проблема с топлия старт
- jjshoshi
- Автомобил: golf 4 TDI 90+
- Двигател: AGR 98
здрава може и да ненамериш сичките са спукани,смени си дюзите с такива с по малко налягане и няма да имаш проблем.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Преди да отвориш мотора, измери ли компресията на всеки цилиндър?
-
- R.I.P
да ви питам сега начи главата е сцепена долу между клапаните казаха ми на 100 места сигорно че тва не е проблем ??! преди да я отвора нито ми грееше нито нищо ?!
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
няма предкамерен дизел , на който главата не му е напукана между клапаните. Моята глава също е напукана между всички клапани но нямам надув и не грее и не губи антифриз. Вече много е относително колко е напукано в дълбочина. Проблема с паленето не е от май.Пробвай да мериш компресия на топъл мотор както каза колегата 

-
- R.I.P
може би целия проблем с паленето идва от помпата ?!
Върни се в “Дизелови агрегати”