След смяна на вилка на съединителна помпа ...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

След смяна на вилка на съединителна помпа ...

Мнениеот Adnan » Нед 17 авг 2008 19:22

По повод тази тема :
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1347351#1347351

Сменят ми вилката на долната помпа на съединителя.
Сега съединителя ми отделя много повече от горе отколкото от преди.
Счупили ли са ми датчика за скороста и освен, че не отчита скороста никак и самия оборотомер нещо не отчита правилно. Аз си го чувствам това няма начин да карам с приблизитено ~ 160 а оборотомера да показва 4500 :shock. Да не са ми сменили скоростите от бензинов двигател :( как мога да проверя, някой идея ? Утре ще си купя датчик ще го сложа и ще видя какво става с реални скорости.

Взимам колата и съм на магистралата на излизане от Бургас, викам да настъпя да пробвам каквото и да става да става близо до сервиза.

Карам си всичко нормално, след около 20-30 км. По едно време гледам отзад пушек ама пушек всички коли изчезнаха зад мен :shock тъмен, черен. Пускам свободна падат обороти карам малко и след малко пак 5'та и отзад отново същия пушек. Викам си сега турбото сдаде багажа :(. Отварям капака гледам няма масло около турбото само има омасляване около съединението на интеркулера с пластмасовата тръба. Почна малко да загрява стигна около 95-100 С пуснах на свободна и температурата се нормализира.
От там 300 км. не съм настъпвал колата никъде и температурата не е мръднала. Утре ще гледам да намеря кабел от някъде живот и здраве и ще гледам за натрупани грешки.

Иначе си дръпа колата има си ряз, само това с оборотите много ме притеснява дано нещо не са ме прецакали с скоростната кутия.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Нед 17 авг 2008 21:30

Баси филма :shock
какво са правили на тази кола бе :shock

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 18 авг 2008 0:01

като знам какъв съм инжинер как да отида на доктор

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 18 авг 2008 12:37

Смених датчика, за сега оборотите са ок.

Нямам възможност да я кача на ваг ком колата. Утре вече като се прибера живот и здраве в софия, ще търся нещо.

Върни се в “Дизелови агрегати”