Въпрос за турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Въпрос за турбото

Мнениеот Vask0 » Вто 30 сеп 2008 14:12

Хора извинявайте, може и да има такава тема ама не е намерих..някой може ли да ми каже на голф 4 1.9 тди 131 коня, след колко оборота трябва да се пуска турбото?Мерси предварително :) Извинявам се за миналата тема незнаех, че вече има отделен раздел за дизелите :)

bdemona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdemona » Вто 30 сеп 2008 14:17

От 1000-1200 нагоре започва да прави налягане.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 30 сеп 2008 14:21

1. Турбото се пуска (с копче) на по-старите компютри, а в автомобилите - по американските филми (но там нищо не им е истинско - но това е друга тема, нямаща нищо общо с форума). С други думи - турбото е пуснато постоянно включено. А това че ефекта от него се усеща в определен диапазон от обороти е друго нещо. Но дори и на един и същи автомобил, с едно и също гориво, настройки и т.н. не е твърда границата - един път на 1900 об/мин, друг път на 2300 - зависи от много други неща.
2. Вижда се кога съм регистриран - откакто съм в този форум, винаги е имало раздел за дизелови агрегати.

Ако имаш съмнение за някаква неизравност, най-добре е да се направи диагностика, в движение - най-разпространения начин за това е с VAG-COM.

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Вто 30 сеп 2008 14:48

Благодаря за инфото.Не нямам съмнение за неизправност, просто ми беше интересно в какъв диапазон се включва :)Явно не съм се загледал за раздела!Отдавна не бях влизал има нови правила :)

Върни се в “Дизелови агрегати”