Забиване след 3000 оборота - 1.9 TDI /AFN/

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Забиване след 3000 оборота - 1.9 TDI /AFN/

Мнениеот driver » Вто 09 сеп 2008 17:41

Става въпрос за Ауди А4 1.9 TDI 110 ps. AFN.

Като загрее колата започва на забива след 3000 оборота/понякога и след 3500/. Като е студена набира без никакъв проблем, а като достигне работна температура започва забиването. Смених всички вакуум маркучета, проверих турбо пътищата за евентуални сцепени мъркуви, но всичко си е ок. Смених и горивния филтър. Странното е, че като забие и започна да отнемам газта и пак да подавам като чили пак почва на набира.???!!!

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 09 сеп 2008 18:00

провери ли я на ВАГ КОМ?

при мен беше същото. при мен се оказа че ЕГРа като много се нагрее и един вид клеасва...спира да с едвижи как требва. При мен обаче беше ако седя намясто и чакам мотора толкова да се загрее че да се включи перката на радиатора за водата. Когато това стане тръгвам обаче колата повече от 0.5 бара не вдига...почва да пуши и отива в сервизен режим.
Другото което е важно че при мен колкото по топла ставаше коалта толкова по намаляваше вървенето и налягането толкова по трудно стигаше 0.9 бара (чак при 3000 оборота !!!)

Оказа се че ЕГРа не затваря и свежия въздух заминава директно в ауспуха през него (вс еедно ти е спукан маркуч) и коалта забива от ниското налягане. Колкото по загрява толкова по зле се двишеше ЕГРа.

Решението- На студен мотор свалих трабата да видя дали егра е затворил напълно и като се уверих чее затворен просто му махнах вакуумного маркуче (и маркучето затапих ) и оттогав аколата е като нова. Пълно налягане още при 1800 оборота , нема забиване нема нищо.

Виж да не е и при теб така.

За затапването на ЕГРа може и тука да попрочетеш.

http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?t=12

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 09 сеп 2008 18:10

Прочетох ти проблема и още преди няколко дни затапих ЕГР-а. Както бепше писал, сутринта преди да запаля извадих маркучето и му навих едно болче. Проблемацията си остана обаче. :?

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 09 сеп 2008 18:41

начи от тук нататък или почваме да гадаеме и да те караме сам да си чупиш колата с разни опити, или отиваш на диагностика (освен ако немаш ваг ком) да видиме какво ше си каже колата. Щом влизаш в сервизен режим начи ще записва и грешки.

Потребителски аватар
Nikito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikito_ » Вто 09 сеп 2008 18:48

То маи много хора сме с тоя проблем със забиването на 3000-3500 оборота. Аз лично не можах да ро разреша. Ако ти колега успееш сподели!

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Re: Забиване след 3000 оборота - 1.9 TDI /AFN/

Мнениеот djdaka » Вто 09 сеп 2008 21:23

driver написа:Става въпрос за Ауди А4 1.9 TDI 110 ps. AFN.

Като загрее колата започва на забива след 3000 оборота/понякога и след 3500/. Като е студена набира без никакъв проблем, а като достигне работна температура започва забиването. Смених всички вакуум маркучета, проверих турбо пътищата за евентуални сцепени мъркуви, но всичко си е ок. Смених и горивния филтър. Странното е, че като забие и започна да отнемам газта и пак да подавам като чили пак почва на набира.???!!!

А дали турбото няма нагар и wastegate незатваря добре ;
катализатор запушен - само предположения .

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 09 сеп 2008 21:27

турбината му няма wastegate искаш да кажеш нагат по променливата геометрия на турбината. Силно е възможно така да е. Но като начало трябва да се закачи на ваг ком за да с евиди каква е грешката (примерно проблем с налягането) и едва тогава да с епипа !

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Вто 09 сеп 2008 21:29

Зацапана геометрия на турбината или клапан N75 :!: то има толкова много теми че незнам има ли някой на който данемуе ясно за този проблем :idea:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 09 сеп 2008 21:41

Dorian написа:Зацапана геометрия на турбината или клапан N75 :!: то има толкова много теми че незнам има ли някой на който данемуе ясно за този проблем :idea:

:да:

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Сря 10 сеп 2008 16:53

Колега направи си диагностика на мотора , провери си турбото какво налягане дава , после клапаън 75 , и не на последно място дебитометър с ваг ком става като на трета се следят трите стоиности на около 4000 оборота не помня параметрите на всяко по отделно ,
ПС при мен се оказа дебитометър преди няколко дни го смених и сега е ок китаиските дебитометри са от 70-100 лева но са без гаранция , бош 219 лева има и пиерсбург или нещо подобно беше не му знам цената успех !

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 10 сеп 2008 16:57

Днес ходих на диагностика и излезе грешка в електронния блок на колата. Мислч, че грешката беше FFFF. Не иска да се изтрие обаче и тея майстори ми казаха, че всичко друго си е ОК, но тази грешка е или, че имала чип колата или, че наистина има някъкъв проблем компа. Мериха налягането на турбото, дебитомера няма грешки и т.н.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 10 сеп 2008 17:45

Май става дума за електронния блок на помпата? Грешката не може да се изтрие защото е достигната граница на регулиране на индуктивния механизъм. Откога я имаш колата? Някой май е отварял помпата?

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 10 сеп 2008 18:03

Zinoto написа:Май става дума за електронния блок на помпата? Грешката не може да се изтрие защото е достигната граница на регулиране на индуктивния механизъм. Откога я имаш колата? Някой май е отварял помпата?

Имам я от 2 седмици. Как да разбера дали е барана помпата?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 10 сеп 2008 18:13

Ами единия болт отгоре стандартно е с по-особена глава - триъгълна, ако е сменен или е преправян нещо ще си личи, ако трябва погледни на друга кола. Освен това на места обикновенно е мацната жълта боя и също ще си личи ако е отваряна. Има вероятност да е отваряна, но да не си личи, ако е пипано внимателно.

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Сря 10 сеп 2008 21:30

Мисля помпата не дава такъв проблем,по-скоро пушене,тракане,невървеж!Мисля търси проблема около турбото-вакуми ,клапани,променлива геометрия,но не би трябвало да пипаш помпата.Успех!

П.С Виж в търсачката,мисля ще има много за тоя проблем!

Върни се в “Дизелови агрегати”