Това масло става ли за моя двигател?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
khbhy
Автомобил:
Двигател:

Това масло става ли за моя двигател?

Мнениеот khbhy » Пет 08 авг 2008 21:03

Здравейте. Поръчах си да ми донесат масло от германия, но като ми го донесоха и на етикета никаде не виждам че става и за турбодизели :( (колата ми е 1,9 тди 110к.с. 1999г. AHF) Етикета е на немски пък аз хич не го разбирам :( пробвах се да кача снимка с етикета ама незнам дали стана:

Изображение

гледам че има стандарта на VW 505.00 ама незнам дали това е достатъчно.

Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен :)

PS: Маслото е Castrol Magnatec 5w40 top-form (някво ново)

Последна промяна от khbhy на Пет 08 авг 2008 21:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
khbhy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот khbhy » Пет 08 авг 2008 21:21

намерих и още малко описание за това масло но и то е на немски :(

http://www.shop-kth.de/index.php?page=s ... mid=100001

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Съб 09 авг 2008 8:23

Маслото е супер , аз съм с същя мотор и масло.Наливаи си го спокойно.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 09 авг 2008 8:34

Щом пише че отговаря на стандартите на VW 502 00 и 505 00 значи става. На пластмасовия капак на двигателя ти би трябвало да ги пише тези стандарти :gruebel
Поне на моя ги пише.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 09 авг 2008 8:53

ABSOLUT написа:Щом пише че отговаря на стандартите на VW 502 00 и 505 00 значи става. На пластмасовия капак на двигателя ти би трябвало да ги пише тези стандарти :gruebel
Поне на моя ги пише.

Пцолютно прав е колегата!

Потребителски аватар
pezo-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pezo-TDI » Съб 09 авг 2008 12:03

ще ти преведа малко квото съм запомнил, пише че има отлично смазване при палене на студен двигател, и е идеален за по продалжително каране по магистрала и специалните молекули се залепвали като магнит по металните части и забавяли износваето на двигателя

Потребителски аватар
pezo-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pezo-TDI » Съб 09 авг 2008 12:15

а на другото прочетох че е подходящо за газ-спирачкаджии :) , също така улеснявал стартовото запалване, стабилен при високи температури, подходящ и за турбинирани автомобили , предотвратява отлагането на нагар, подходяшт и за дизелови двигатели ,намаля разхода на гориво и масло , с модерна технология за по дълъг интервал между смените на маслото, запазва катализатори чрез намалено съдаржание на фосфор, ........ и така нататака другото са само хвалби дето го пиат общо взето са го описали едва ли не наи "доброто масло в света" :lol:

Потребителски аватар
khbhy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот khbhy » Съб 09 авг 2008 18:35

Благодаря на всички за бързия отговор. Много ми помогнахте. Да живее форума
:lol: :beer

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 19 сеп 2008 10:32

Виждам че е не писано от месец но аз намерих инфо на български.

Castrol Magnatec Diesel 5W-40 B4 е напълно синтетично моторно масло, подходящо за съвременните дизелови автомобилни двигатели, включително турбо двигатели, такива с директно впръскване, common rail двигатели, включително и такива оборудвани с филтър за твърди частици, където производителя препоръчва масло отговарящо на ACEA A3/B3, A3/B4,C3 или API CF SAE 5W-40. Одобрено от Volkswagen и Mercedes Benz. Интелигентни молекули, които знаят къде да отидат

• Анализите на повърхността на смазваните повърхности доказват, че Интелигентните молекули полепват плътно и създават стабилен маслен филм, там където е най-голям риска от износване

• Прави постоянен защитен филм точно на местата, където това е най-необходимо, предразположени най-много към износване (например коляновия вал).

• Измерването на износването в реално време, осъществявано по най-съвременни способи, показва, че Magnatec надвишава многократно нивото на защита спрямо конвенционалните масла в периода на „студения” старт.

• Интелигентните молекули на Magnatec полепват по металните повърхности на двигателя и осигуряват оптимална работа и допълнително ниво на защита, посредством уникалния маслен филм, който създават от момента, в който стартирате двигателя и след това. По този начин двигателя става устойчив на износване, независимо от условията и начина на шофиране • Castrol Magnatec 5W-40 осигурява уникално стабилно смазване на двигателя и при екстремно ниски температури.

Вискозитет:

SAE 5W-40

Спецификации:

ACEA A3/B3/B4,C3

API CF

Одобрения:

MB 229.31

VW 502 00 / 505 00

Както съм писал и в по-горния си пост съм много доволен, дано да не "прозучи" като реклама сменям го на 10к без да доливам.Въпреки че търговеца ми каза че спокойно мога да го сменям и на 15к, но мерси.Който иска да си го сменя и на 20к ;-).

Върни се в “Дизелови агрегати”