Турбото не надува- Г2 1.6ТД
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Турбото не надува- Г2 1.6ТД
абе прави ми впечатление, че турбото не надува- маркуча от турбото до колекторите не става твърд като дам газ...колата ми се струва доста по тромава. Прегледах за дупки по маркуча- няма. Всичко е стегнато, турбото няма луфт на оста- вътри се свободно. съмнява ме клапана при горещата част да не е заклинил в отворено положение...как мога да го провера това 

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ами колега има написано в тема - иска търсене ...така както го казваш някак си не звучи изчистено .... слагаш един манометър след турбината ( на ААЗ има запушен с една капачка ) и вече ..има си технология там ..... караше се на 3 та с определена газ и натискане на спирачката за поддържане на определена скорост и гледаш манометъра - трябва да надува в определени граници ако не - вижда се колко ....а иначе ...това " твърди ми са маркучите" ....някак ....
тези приказки ги изрових от това , каквото ми е останало в главата ако е за идеята - има да се чете

тези приказки ги изрових от това , каквото ми е останало в главата ако е за идеята - има да се чете