съвместимост между глава и блок от различни двигатели?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

съвместимост между глава и блок от различни двигатели?

Мнениеот kondzhagyulo » Съб 04 окт 2008 17:35

Пускам тази тема заради проблема, който се яви при мен. Потърсих с търсачката подобна тема, но не можах да открия подобна. Може би, аз не съм търсил както трябва, но хйде. Сигурно и други имат такъв проблем, имали са или ще в бъдеще ще имат ( на никого не го пожелавам ). Моля тези, които знаят нещо по въпроса или са се преборили с проблема да споделят своите знания с другите.
Имам Пасат B5 1.9 TDI 116hp 1999г. помпа-дюза, с код на двигатела AJM. След неистово ходене по сервизи най-накрая се разбра, че имам спукан блок на две места. Мога ли, да си пресадя блок от друг двигател, който да си пасне с тази глава на колата която имам и с кои кодове са те? Възможно ли е, изобщо да се завари? Ако някой продава или знаеhttp://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=109580

Потребителски аватар
D_R_M
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот D_R_M » Нед 05 окт 2008 8:54

Неприятно.....знам по себе си.
Провери по моргите и трябва да намериш. Аз купих глава за същия двигател от моргата в с.Първомайци , обл. В.Търново и стана добре. Предпологам, че блокът още не е продаден.Някъде бях записал номер на телефона, но не мога в момента да го намеря. Колегите от В.Търново да помагат.
Всъщност има много морги за едрогабаритни части и ще се намери, но внимавай при покупката, защото дилърите вече съвсем нямат морал - взимат ти парите и после се оправяй сам.

Върни се в “Дизелови агрегати”