Теч на нафта от ГНП на ТДИ
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Теч на нафта от ГНП на ТДИ
Здравейте,имам един проблем.Става дума за теч на нафта от ГНП-то на 1,9 1 З ТДИ.От начало само таеше по малко нафта около електронния блок и не ми правеше впечатление,но от няколко дни започна вече да мирише.Отворих капака да видя какво става и открих,че от помпата е започнало да олива и по мотора с нафта,но не само от там където таеше,а сега и от горната част на помпата.Та въпроса ми е може ли да се кара така известно време докато събера пари за ремонт,кой може да ми го оправи и горе долу колко ще струва ремонта на този проблем?
- Boyan Yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Честито имаш най-неприятния проблем по тази помпа.Ремкомплекта от разни гарнитурчуци беше от порядака на 40-50 лева,ако не се бъркам и за труд още 60-70 и нещата са добре
Но все пак това са цени при мой приятел майстор наскоро прави такава помпа и мисля,че толкова взе на човека,а за карането няма да изкара дълго ще спре да пали все пак помпата е разхерметизирана.

- fredman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам доколко е адекватен съветът ми, но аз имах теч от помпа на много по стар автомобил (голф 2 чист дизел, 1986, без електроника на помпата) та течеще стабилно, но я карах така 1 седмица преди да отида на майстор и нямаше проблем. Тоест според мен може да се кара, но не прекалено дълго и все пак внимавай(мен ме е страх от електроника, на служебното пунто му падна акумулатора и не можах да си затворя прозорците, а какво остава електроника на дизеловата помпа
)

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Май трябва да се сваржа скоро с "ventoman" и най-вероятно той ще е човека за ремонта,защото не се сещам за друг,който да е бърникал там,но и да може да сварши работа.Аз ще си набавя комплекта с гарнитурките,понеже имам отстъпки тук-там и ще ги взема по-тънкана от цените,на които се продават.Като свътша работа ще кажа с точност какво е.
Благодаря на всички за отговорите до момента!
[quote="bulaki"]Май трябва да се сваржа скоро с "ventoman" и най-вероятно той ще е човека за ремонта,защото не се сещам за друг,който да е бърникал там,но и да може да сварши работа.Аз ще си набавя комплекта с гарнитурките,понеже имам отстъпки тук-там и ще ги взема по-тънкана от цените,на които се продават.Като свътша работа ще кажа с точност какво е.
И няма да сбъркаш с Вентоман, ще ти реши проблема!
И няма да сбъркаш с Вентоман, ще ти реши проблема!
- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: