лампата за масло свети по време на път

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

лампата за масло свети по време на път

Мнениеот Soyer » Съб 11 окт 2008 22:48

Здравейте колеги.. тая лампичка ме отчая напълно. Преди няколко дена си беше ок светеше само на контакт и си гаснеше.. обаче сега мига и по време на път (и зумера пищи в началото). Погледнах пръчката - беше малко под средата.. решихме че е време да се смени цялото промиха го и наляха 4л ново на пръчката показа точно средата - се тая пак свети.. казаха ми датчик, но вече нямам представа. Поло 1.9д 99г. това ми е колата. мерси предварително

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Съб 11 окт 2008 22:52

Другия ми въпрос е - нормално ли е лампата на АБС да не свети по време на палене.. а всъщност системата да си работи(не съм скачал на спирачката скоро да проверявам)

Потребителски аватар
P-TRANSPORTER
Автомобил:
Двигател:

относно лампата

Мнениеот P-TRANSPORTER » Съб 11 окт 2008 22:57

здравеи колега според мен треябва да се смени датчика на маслото тои е проблема

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Re: лампата за масло свети по време на път

Мнениеот joro^ » Съб 11 окт 2008 23:59

Soyer написа:Здравейте колеги.. тая лампичка ме отчая напълно. Преди няколко дена си беше ок светеше само на контакт и си гаснеше.. обаче сега мига и по време на път (и зумера пищи в началото). Погледнах пръчката - беше малко под средата.. решихме че е време да се смени цялото промиха го и наляха 4л ново на пръчката показа точно средата - се тая пак свети.. казаха ми датчик, но вече нямам представа. Поло 1.9д 99г. това ми е колата. мерси предварително

Колега мини през някой сервиз да измерят налягането на мслото за твое успокоение и ако всичко е точно тогава сменявай датчика.

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Нед 12 окт 2008 23:16

Принципно на празен ход двг трябва да държи 2 бара налягане (датчика на филтъра е 1.6-1.8 бара мисля)!Иди на сервиз да ти мернат налягането както каза колегата или смени датчика и ако пак свети тогава иди! :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”