пассат 1.6 tdi-SB-някакво чукане-

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
merio
Автомобил:
Двигател:

пассат 1.6 tdi-SB-някакво чукане-

Мнениеот merio » Пон 13 окт 2008 19:49

здравеите-проблемът е следния незнам по принцип как работи този мотор но имам едно чукане като на повдигачи но неса смених ги и пак го има свалих помпата и дюзите носих ги на маистор направиги - смени един разпрасквач сложих ги направих центровка и пак го има това тропане ако някои знае нешто по вапроса да каже или някои маистор в софия.Аз се самнявам за тези дифтунги които са под дюзите или лоша центровка??? :roll: :roll:

RONI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RONI » Съб 18 окт 2008 15:58

като смениш и зъбното колело на коляновиа вал ще се оправи минал съм по тоя път два пъти

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Съб 18 окт 2008 16:21

като смениш и зъбното колело на коляновиа вал ще се оправи минал съм по тоя път два пъти

Колега,абе какво общо има това колело на коляновия вал,че аз не мога да се сетя :roll: ?!Обясни малко по-подробно че не виждам общото с чукането.Обикновенно това чукане е от разпръсквач(когато подаваш рязко газ) и от "препикаване" на дюзата се получава детонация,което е всъщност чукането.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 18 окт 2008 17:08

колегата има предвид превъртял колянов вал.чукат буталата като срещат клапаните.следващата крачка е строшен повдигач на трети цилиндър и разпределителния вал натиска директно клапана.това е в по напреднал етап.все пак да се види от майстор,чукания много

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Съб 18 окт 2008 17:20

Тук колегата пише че си я кара колата обаче както при мен се чува това дразнещо чукане така и при него(чат-пат)!Ако беше превъртяло нещо едва ли щеше да може дори да я запали та и чукане да се чува :wink:

RONI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RONI » Нед 19 окт 2008 16:39

зъбното колело на коляновия вал има шпонка която му пречи да превърти когато шпонката се подбие се получава един луфт в зъбното колело спрямо коляновия вал и се получава така сякъш е прескочил зъб на ремака.Аз на моята кола съм го сменял два пъти тва колело и се си мислех че повдигач или дюза.

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 19 окт 2008 16:59

vladitdrv написа:Тук колегата пише че си я кара колата обаче както при мен се чува това дразнещо чукане така и при него(чат-пат)!Ако беше превъртяло нещо едва ли щеше да може дори да я запали та и чукане да се чува :wink:

мога да ти покажа голф 1,9д който е така и си го карат и не искат и да го правят.чакат го от 5 месеца да умре :lol:

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Нед 19 окт 2008 19:58

Иво,значи ли това че мога да потърся проблема с чукането там,че само това не съм гледал маи?Това нали ти казах че се появява понякога и доста добре се чува.

П.С Това обаче ще се случи когато опрая тенекетата,че малко я модифицирах отпред(но не по моя вина за съжаление) :lol:

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 19 окт 2008 19:59

твоята кола няма такъв проблем

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Нед 19 окт 2008 20:08

И аз така мисля но понеже миналия път като се видяхме не успя да чуеш това което трябваше,а вече съм я препипал цялата та.....вече почвам да се чудя какъв и е проблема! :roll:

merio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merio » Пон 20 окт 2008 19:45

да и аз мисля да е от там проблема поне така сам чувал макар 4е като смених маркуча от вс.колектори кам помпата наи отгоре има един вакум мотора отихна
ватре не се чува но пак има някакво почукване!!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”