Тресе волана - ел. блок на помпа или нещо друго?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Тресе волана - ел. блок на помпа или нещо друго?

Мнениеот fox_vt » Пон 15 сеп 2008 16:34

здравейте колеги :lol: имам едно проблемче което мн дразни преди няколко месеца слойих чип на колата толедо 1.9 тди 90 коня обаче забелязах че когато карам с постоянна скорост т.е. нито ускорявам нито намалявам се получава едно тресене на волана и на цялото купе сякаш колата придръпва мн бързо питах човека дет ми прати чипа и той каза че тва мойе да е от някакъв често срещан проблем с електронния блок на нафтовата помпа сега като се замисли чоовек мойе и да има логика обаче тея дни реших да сменя предните гуми със задните че ме самняваше една джанта и докато преди тресеше само на 95 до кам 110 сега тресе амен на всяка скорост кат почнеш от 50 до 110 примерно някой има ли си на идея от кво може да е това
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 15 сеп 2008 16:58

Първо е важно при кого си слагал чипа и ак е настроен.

Много често това се получава от проблеми с помпата но и от чипове може да с еполучи ако примерно е направен много (или много малко) предверение след като е увеличено горивото. Имаше една тема с много зорлийй с ози проблем и всеки се оправяше с различна причина.

При доста хора е и от съединител .

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 15 сеп 2008 17:21

Brezel написа:Първо е важно при кого си слагал чипа и ак е настроен.

Много често това се получава от проблеми с помпата но и от чипове може да с еполучи ако примерно е направен много (или много малко) предверение след като е увеличено горивото. Имаше една тема с много зорлийй с ози проблем и всеки се оправяше с различна причина.

При доста хора е и от съединител .

:D :D ами чипа е твой хехе но аз сам си мисли бая по тоя въпрос че наистина помпата би могла да оказва влияние още повече че го забелязах това след чипа това не значи обаче че преди го е нямало незнам но ми направи впечатление че се влияе от гумите т е смяната им и не на последно място имам доста големи самнения че съединителе ми буксува но исках някой ако има такав проблем да разбера има ли нещо общо
апропо още разкарвам в колата онези двата чипа дето са ми излишни с адреса :D все не ми остава време да отида до пощата

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 15 сеп 2008 17:23

и та като си мисля щом като ъскоря малко или намаля с двг то и спира докато пак не закрепи постоянна скорост и започва цялата кола да се тресе

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 15 сеп 2008 17:26

и все пак предварението може ли да се настрои сека след като го има чипа в смисал да се заварти малко помпата а по принцип то трябва на диагностика да покаже че предварението е + - нанякаде аз напреди като ходих се оказа че нямам никво предварение това преди чипа

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 15 сеп 2008 19:21

ще погледна пак файловете да видякакво е направено. По принцип предверението за което говоря неможеш да го видиш като въртиш помпата защото става дума за предверение когато мотора е по натоварване сиреч дал си яко газ и си над 1700 оборота. Това с постоянната газ е доста неприятно. Пиши ми само на лични кой си точно за да знам какви саномерта на чипа ти.

Поздрави

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Пон 15 сеп 2008 19:31

Brezel написа:ще погледна пак файловете да видякакво е направено. По принцип предверението за което говоря неможеш да го видиш като въртиш помпата защото става дума за предверение когато мотора е по натоварване сиреч дал си яко газ и си над 1700 оборота. Това с постоянната газ е доста неприятно. Пиши ми само на лични кой си точно за да знам какви саномерта на чипа ти.

Поздрави
щО на лични само бре :D Дайте малко свобода и на простолюдието да види щО ще рече чип от Брецел :D

ceko1993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceko1993 » Пон 15 сеп 2008 19:39

Е па и аз съм с чип от Brezel ама никви проблеми с тях. Проблем има ама в помпата, от нея прекъсва леко :)

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 15 сеп 2008 20:05

с какъвто и чип да си няма да ти тресе на волана ,както си писал.по какъв начин влияе чипа на смяната на джанта от отпред до отзад.според мен се насочи към майстор ,а не към смяна на софт.пиши на лични и се свържи със "зиното"

doktorra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktorra » Пон 22 сеп 2008 10:55

Привет и от мене!
Преди 2 седмици се появи същият проблем и в моят PASSAT 1,9 TDI 110 hp. След като го чипосах се появи едно тресене в интервала от 1500 до 2000 оборота независимо на коя скорост :( Усеща се най-вече на волана и педалите но като цяло идва от двигателния отсек. По време на чипосването като са го тествали е бил студен и са го изрязали доста силно при което е изгаснал :shock След това ми казаха че трябвало да сменя хидравличните повдигачи и да му сипя пълна синтетика???? Има ли нужда от смяна на повдигачи или да търся проблема другаде? Благодаря предварително за всички отговори! :)

Потребителски аватар
suspect79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suspect79 » Вто 21 окт 2008 18:04

колеги и аз съм със същия проблем.на мен ми тресе на 4 и 5 предавка(може и на другите,но не съм забелязъл)и то като си задържа една газ,някаде около 1500 2000 оборота.и когато ми започне да тресе давам газ да ускорявам и спира.ако наистина има логично обяснение за това ще съм ви много благодарен ако го разбера.колата ми е голф 3 1,9TDI 1Z с чип.

Потребителски аватар
markonis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markonis » Вто 21 окт 2008 18:35

suspect79 написа:колеги и аз съм със същия проблем.на мен ми тресе на 4 и 5 предавка(може и на другите,но не съм забелязъл)и то като си задържа една газ,някаде около 1500 2000 оборота.и когато ми започне да тресе давам газ да ускорявам и спира.ако наистина има логично обяснение за това ще съм ви много благодарен ако го разбера.колата ми е голф 3 1,9TDI 1Z с чип.

И при мен го имаше това придърпване между 1500-2000оборота само на 4 и 5скорост!
И след поправка на ел.блока на помпата придърпването изчезна,при мен това беше проблема!

Потребителски аватар
suspect79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suspect79 » Вто 21 окт 2008 18:45

благодаря колега за бързия отговор.а ще ми кажеш ли каде си я извърши тази поправка и колко ти коства.

Потребителски аватар
markonis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markonis » Вто 21 окт 2008 19:00

suspect79 написа:благодаря колега за бързия отговор.а ще ми кажеш ли каде си я извърши тази поправка и колко ти коства.

Колегата VENTOMAN се погрижи за моята количка,зна4и за поправката на мен ми взе 150лв. което е минималната цена за този вид ремонт,в супер дизел за тази услуга ще ти вземат 4-5 пъти по голяма сума.
Най-добре званни на колегата и се разберете-0898881522 това му е телефона!

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 22 окт 2008 8:12

Има и друга причина, при която колата тресе точно така.
Но за съжаление не се оправя от главата.
Имах такъв случай.
Дефеката е отстранен и колата си върви без забележки. :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”