Скоростна кутия Passat AAZ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
qazix
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия Passat AAZ

Мнениеот qazix » Вто 14 окт 2008 21:07

Здравейте , нов съм във форума и искам да попитам дали някой може да ми помогне с един проблем , който не мога да разреша.Имам пасат ааз 94 година 1.9 тд.Проблема е там че когато пусна съединителят и скоростната кутия започва да издава някакъв шум (чува се чукане).Смених вече 3-4 и няма разултат.Ако някой може да ми каже къде е проблема (или ако това е нормално) ще съм много благодарен.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 15 окт 2008 15:47

По принцип има раздел за дизелите ама....той проблема ти не е в дизеловата част от колата а по скоростите така че май си е за тук темата :)
По повод проблема ти - един приятел си купи един Пасат В3 1.9ТДи ама незнам какъв точно му е двигателя.Като го докара да го видя и да се похвали ми направи впечатление същото - като пуснеш съединителя и скоростите чукат по-силно от двигателя....аз даже в началото мислех,че е от двигателя това тропане ама....не :shock
Според мен доколкото съм запознат с устройството на скоростите става дума за разбити лагери....ама много разбити.Става дума за тези на шииката и на първичния вал на скоростите - само те се въртят при пуснат съединител без колата да е на скорост.И моята на бензина тропоти ама въобще не толкова силно....тихичко все още ;). Ти като си взимал други няма гаранция,че не са и по-зле от твоята.
Най-добрия вариант е да разглобиш някоя от всичките,дето имаш и да видиш какво е положението,да си я ремонтираш ако има възможност и да я монтираш обратно.Ще ти излезе по-евтино от това да си купуваш кутии докато намериш читава а и ще знаеш какво има вътре ;)
Успех!

qazix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qazix » Чет 16 окт 2008 13:20

Благодаря много :)

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Чет 16 окт 2008 18:25

Колега зфа,мисля че не си чел достатъчно че да пишеш и да плашиш човека,едва ли не скоро ще му се разпадне кутията :wink: !Не се заяждам,но си е така!
Според мен доколкото съм запознат с устройството на скоростите става дума за разбити лагери....ама много разбити.Става дума за тези на шииката и на първичния вал на скоростите

На колегата с Пасата мога да кажа че това не е кой знае какъв проблем!Обикновенно това се получава когато пружините на феродовия диск омекнат и при низки обороти се чува едно мн гадно "дрънчене"!Ако не те дразни карай и си свиркай!Поздрави!

П.С Опитаи на място да натиснеш 2-3 пъти съединителя и ще изчезне(за момента) :wink:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 16 окт 2008 19:25

vladitdrv е е прав,ако натиснеш и тракането изчезне,значи там е проблема.Чакаме резултата :D

qazix
Автомобил:
Двигател:

Re: Скоростна кутия Passat AAZ

Мнениеот qazix » Чет 15 яну 2009 15:16

Няма резултат :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 15 яну 2009 23:09

Напълно е възможно да е лагер на съединителя, който може да се смени при следващата му смяна.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 16 яну 2009 9:00

qazix написа:...Проблема е там че когато пусна съединителят и скоростната кутия започва да издава някакъв шум (чува се чукане).Смених вече 3-4 и няма разултат...

Не мисля, че може да си попаднал на 4 скапани скоростни кутии :roll: Според мен проблемът е другаде... Сменял ли си съединителя?
dobrin написа:Напълно е възможно да е лагер на съединителя, който може да се смени при следващата му смяна.

Зависи с кой тип съединител е. Аз съм без аксиален лагер. При мен имаше стържене на метал от скъсани нитове на огледалния диск, който при отпуснат съединител издаваше "невероятни" звуци :? Но правилно - провери си съединителя.

Върни се в “Дизелови агрегати”