питане за два модела на голф 4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

питане за два модела на голф 4

Мнениеот badjo-vw » Пон 27 окт 2008 13:50

колеги решил съм да си сменям голфа :arrow: спрял съм се на два мотора но не съм много запознат със тях,та ако може някои дето е в час да помага :arrow: эначи единя е дизел 150 коня TDI със трите червени букви доколкото знам той е 4х4
:arrow: и другия е 150 коня но се води Volkswagen Golf 1.9 TDI GTI
:wink: интерсува ме тези мотори добри ли са ,знам зе са доста форсирани за да имат тези 150 коня-другото е разхода и окачването-кой да взема още не знам :roll: :arrow: ето два такива
:arrow:
http://bg.autoscout24.com/Details.aspx?id=le1rz2tompk4
:arrow:
http://bg.autoscout24.com/Details.aspx?id=levty4srsrsz

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 27 окт 2008 14:39

150 коньова четворка е мини изтребител с този мотор. Това, че е 150к.с не е задължително да има 4-motion. GTI означава, че купето и окачването са GTI пакета (ако мога така да се изразя)

Мой познат имаше преди време такава, за съжаление я удари след което я възстанови. Мнението му беше, че колата е доста хубава и пъргава, но цените на частите за този модел са x 2 и нямат нищо общо с останалите 4-ки. Това беше преди 3 год. някъде.

Ако нете вълнува особено много, скачай в трапа. Ако това е проблем за теб, се насочи към 131 коньовия вариант, както направих аз :) .

Темата ти май е за дизеловия раздел :roll:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 27 окт 2008 18:55

Нито един от 2та не е ГТИ изпълнение.Втория ми се вижда по читав ама си е цифра. :wink:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 27 окт 2008 19:49

Vladko написа:Нито един от 2та не е ГТИ изпълнение.Втория ми се вижда по читав ама си е цифра. :wink:
аз не съм се спрял точно на тях колега показах ги просто за да се знае за кво става дума

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 27 окт 2008 19:51

morfei1 написа:150 коньова четворка е мини изтребител с този мотор. Това, че е 150к.с не е задължително да има 4-motion. GTI означава, че купето и окачването са GTI пакета (ако мога така да се изразя)

Мой познат имаше преди време такава, за съжаление я удари след което я възстанови. Мнението му беше, че колата е доста хубава и пъргава, но цените на частите за този модел са x 2 и нямат нищо общо с останалите 4-ки. Това беше преди 3 год. някъде.

Ако нете вълнува особено много, скачай в трапа. Ако това е проблем за теб, се насочи към 131 коньовия вариант, както направих аз :) .

Темата ти май е за дизеловия раздел :roll:
131 кончета как са,колко ти харчи

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 28 окт 2008 8:58

чувал съм, че за 4х4 поддържаш 2 предници...иначе 150 коня си е лудница иска ми се и аз да се качя в такъв звяр...и предвид, че е дизел харченето за сметка на вървежа няма да е кой знае колко по-висок...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 28 окт 2008 9:38

badjo-vw, снощи взех колата. Днес ще ходя да е регистрирам. Още нямам преки впечатления всичко е само на хартия и инфо от нета, където съм събирал :) .

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Вто 28 окт 2008 18:44

morfei1 написа:badjo-vw, снощи взех колата. Днес ще ходя да е регистрирам. Още нямам преки впечатления всичко е само на хартия и инфо от нета, където съм събирал :) .
ами да ти е честита и със здраве да си я караш :D и да кажеш как е :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 28 окт 2008 23:04

Благодаря, благодаря, да ти се връща :) .

Впечатленията ми от днешния 150км тест драйв бяха..... че колата бяга много. Смело мога да твърдя че ускорява доста по-добре (особенно в ниските обороти) от старото ми Ауди 2.5 TDI 143к.с + чип AEL мотор.

Затвърдих си мнението на един съфорумец, че въпросните двигатели - ASZ на Golf 4 = мини самолет :Mr Green Fun

Върни се в “Дизелови агрегати”