голф 1.9 чист дизел помощ за термостат
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 1.9 чист дизел помощ за термостат
колеги, на колко градуса отваря термостата на голф 1.9 чист дизел ? предварително благодаря.
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега, да се изкажа и аз:както обещах някъде по-горе смених термостата(MEYLE), температурата след 5-8км. заспива на 90*.Джаджата е купена от маг. на Киров на ул. "Сребърна".За да бъда точен ,допълвам че работя във фирмата, но да не прозвучи като реклама, нямам това за цел,далече съм от тия работи.Ценичка за обикновен клиент е около 16-18.
По отношение на тъй-наречените летни/зимни /тропически/антарктически термостати---НЯМА такъв филм.Термостата спрямо конкретния мотор-било то 84*, 87*...Във връзка със съответния климатичен регион или режим на експлоатация съответната кола се оборудва със необходимия по РАЗМЕР РАДИАТОР.За справка-ЕТКА
..между другото, подарявам оригинален Бер-Томсън, неръждаем, за лятото-отваря точно на 67*
,нищо че пише на него 87
По отношение на тъй-наречените летни/зимни /тропически/антарктически термостати---НЯМА такъв филм.Термостата спрямо конкретния мотор-било то 84*, 87*...Във връзка със съответния климатичен регион или режим на експлоатация съответната кола се оборудва със необходимия по РАЗМЕР РАДИАТОР.За справка-ЕТКА
..между другото, подарявам оригинален Бер-Томсън, неръждаем, за лятото-отваря точно на 67*

vasstop написа:За Голф термостатите са два:
отваря на
- 84 градуса
и
- 87 градуса
Едните са направени за по-топъл климат, другите - за по-хладен.

- sladura2206
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги. Аз карам голф 31.8ми .И мисля че от два дни и ас имам проблем със термостата.Сега в студа повече от 80град. не дига парното на 4-ри духа хладен въздух .След около 5-6км и малко на място топлото почва дасе усеща моля кьажете и ас ли трябва да сменям термостат .Или проблема е друк .благодаря .
- XaZarD
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AKL 2000
Извинявам се на колегата че ще му ползвам темата!Но може ли някои да ми каже как се сменя термоста на Голф 4, и каде се намира?Питам защото като отидох да си купувам вапросния термостат ми казаха 176 лв. че бил термотроник, и се намирал отдчсно на двигателя и вървял заедно с някакви пласмаси и маркучи с него!
sladura2206 написа:Здравейте колеги. Аз карам голф 31.8ми .И мисля че от два дни и ас имам проблем със термостата.Сега в студа повече от 80град. не дига парното на 4-ри духа хладен въздух .След около 5-6км и малко на място топлото почва дасе усеща моля кьажете и ас ли трябва да сменям термостат .Или проблема е друк .благодаря .
Колега проблема ще ти е другаде. Запушване, въздушна възглавница или нещо друго... При 80 градуса парното трябва да ти е абсолютно 6. Не трябва да имаш оплаквания. Моя мотор държи 70 градуса извънградско и нямам оплаквания от парното даже и в най-студените дни вече четири години я карам така. Не знам колко е точна тая температура защото не съм я мерил в казанчето, но мисля че е горе долу там защото през лятото в града перката се включва на първа степен като стигне около 95. Просто термостата се е скапал малко и отваря там /преди тая температура долния маркуч е студен/ но пък и не съм забелязал разхода да е висок поне за сега.
Върни се в “Дизелови агрегати”