двигателя е 2.0 TDI PD на,който след посещение в сервиз с добри намерения е направена подмяна на софта на двигателя с по-нова версия.дотук всичко е много-добре,колата тръгна чуствително по-добре,но на празен ход особенно когато двигателя е загрял се тресе толкова,че от разстояние се вижда как колата подскача и е нетърпимо.от сервиза казаха,че не може да се върне стария софт и едва ли не това е положението.моля за идей,ако някой знае как може да се реши проблема по някакъв начин,или как може да се върне стария софт.
благодаря предварително!

Вибрации 2.0 TDI PD
Re: Вибраций 2.0 TDI PD
еб@ти и сервиза? Това сигурно е някой официален, където освен да сменят части с нови, друго не могат да направят и да праскат х2 цени
.
Малко ме съмнява проблема да е дошъл от новият софт, ако е някой официален ъпдейт, но знае ли човек ако е някакъв custom chip tuning.... по скоро смятам, че е от лошо гориво. Това което аз бих направил в твоят случай е:
-Да налея хубава нафта - V-power или OMV Alpin.
-Да си сложа една опаковка от тази добавка - клик, която струва 10лв. и се слага на един резервоар и върши чудесна работа, ако проблема идва от нафтата. Изпробвано е и помага.
-Да си сменя горивния филтър, ако не е сменян скоро.
Ако не се оправи, е добре да се закачи на VAG-COM, не е задължително да ходиш във фирмен сервиз, а при човек който му разбира. Сигурен съм, че може да се върне старият софтуер, добре е да се консултираш с @Brezel.

Малко ме съмнява проблема да е дошъл от новият софт, ако е някой официален ъпдейт, но знае ли човек ако е някакъв custom chip tuning.... по скоро смятам, че е от лошо гориво. Това което аз бих направил в твоят случай е:
-Да налея хубава нафта - V-power или OMV Alpin.
-Да си сложа една опаковка от тази добавка - клик, която струва 10лв. и се слага на един резервоар и върши чудесна работа, ако проблема идва от нафтата. Изпробвано е и помага.
-Да си сменя горивния филтър, ако не е сменян скоро.
Ако не се оправи, е добре да се закачи на VAG-COM, не е задължително да ходиш във фирмен сервиз, а при човек който му разбира. Сигурен съм, че може да се върне старият софтуер, добре е да се консултираш с @Brezel.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
незнам по каква линия работи този сервиз но предолагам се е опитал да направи ъпдейт и като е намерило ъпдейт го е качило . В този случай не е запазен стария софт. Стария софт може да се върне разбира се просто изглежда в сервиза немогат (или го нямат) Пиши на лични може и да измислим нещо за връщане на стария софт. трябва само по някакъв начин първо да ти разбера данните на електрониката и да ти вземасегашния файл и натам е моя работа .
Мен ми е малко странно дали е от софтуера .
Абе я кажи дали си същия колега от дизел форума или си вече втория ужилен от тоя ъпдейт.
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=56 тая тема твоя ли е да не стане убъркване.
Мен ми е малко странно дали е от софтуера .
Абе я кажи дали си същия колега от дизел форума или си вече втория ужилен от тоя ъпдейт.
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=56 тая тема твоя ли е да не стане убъркване.
- esto
- Автомобил: caddy ecofuel
- Двигател: BSX
не съм същия колега но колата е същата ,извинявам се ,че пуснах втора тема,а не питах търсачката,сервиза е ЕТ софия
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е значи май наистина ше излезе че е от софтуера. При него същата работа . Отива в еуратек тиа се свързват с чехия (или с германия не помня вече) автоматично и от там се сваля ъпдейта и го инсталират. пали кара и хоп същите вибрацийй. Май има 2 положения. Или ще се чака нов ъпдейт доато повече хра се оплачат и с поредния ъпдейт оправят тия вибрацийй или ще се връща по стар софт.
- esto
- Автомобил: caddy ecofuel
- Двигател: BSX
в ЕТ казват,че не може да се върне по-стар софт.аз не съм много вещ,но си мисля,че има начин
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз до колкто разбрах тия ти закачват колата и машинката сама си търси по нов софтуер във сървъра на шкода и само ако намери по нов го сваля и инсталира. А тия от сервиза седят и хапват пуканки докато всичко стане. Ако имат техника за чиптунинг ( един хубва BDM interface) щемогат да си сменят каквото си поискат и когато си поискат. Така де...след като примерно на колата се сложи чипван софтуер коет е един вид ъпдейт, винаги след това може да се върне оригиналния софт .
Единствения проблем в твоя случай е че след като се види с какъв софт си в момента трябва да се види дали ще се намери от някого стария софт (сравнително лесно трябва да е ама да не се изказвам толкова смело предварително).
Единствения проблем в твоя случай е че след като се види с какъв софт си в момента трябва да се види дали ще се намери от някого стария софт (сравнително лесно трябва да е ама да не се изказвам толкова смело предварително).
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно така е Боги. Закачат я на компа, натискат 2-3 копчета и чоплят семки. Той си проверява версията на софта и ако има ъпдейт във сървера го тегли и инсталира сам.
За това са казали на колегата че няма как да му върнат по-стара версия.
Аз лично съм приказвал с друг сервиз и пича ми обясни всичко и показа.
За това са казали на колегата че няма как да му върнат по-стара версия.
Аз лично съм приказвал с друг сервиз и пича ми обясни всичко и показа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Връщане на стария софт не е никакъв проблем. Аз карам същия двигател и когато купих колата имаше много агресивен чип с дадено опасно предварение. Един пич тук в Бургас, който се занимава с тези неща ми сложи оригиналния софт за минути, защото двигателчето можеше да си замине. Взе само номера на рамата и веднага намери софтуера.
Иначе в много фирмени сирвизи смяната на софта е автоматична и става без намеса на монтьорите. Дори същото това момче дето оправи моята кола каза, че постоянно идвали коли които е чипвал, защото са посетили сервиз за диагностика и веднага са им заменили чипнатия софт с оригинален. Хората вдигали скандал защото след диагностика колите им забивали и не варвят
Иначе в много фирмени сирвизи смяната на софта е автоматична и става без намеса на монтьорите. Дори същото това момче дето оправи моята кола каза, че постоянно идвали коли които е чипвал, защото са посетили сервиз за диагностика и веднага са им заменили чипнатия софт с оригинален. Хората вдигали скандал защото след диагностика колите им забивали и не варвят

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мога да си заложа главата че само по номер на рама няма да ти намери оригиналния софтуер .
А при агресивен чип предверението е последното което ще е опастно за мотора.
Както и да е то е ясно че може да се върне софта
А при агресивен чип предверението е последното което ще е опастно за мотора.
Както и да е то е ясно че може да се върне софта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, моля ви, оставете го тоя Вибраций на мира! Вибрация - вибрации. В българския език множествено число не се образува с й.
Колкото до Еуратек София - това е сервизът, от който съм най-недоволен досега. Ако можете, НЕ ХОДЕТЕ ТАМ! Ако трябва да ти сменят маслото, се справят чудесно. Почти винаги. Но, ако трябва да се направи нещо, което изисква мислене или не просто да извадиш старата част и да сложиш новата и да се надяваш, че всичко ще работи ... а за някои от приемчиците направо не ми се говори.
Колкото до Еуратек София - това е сервизът, от който съм най-недоволен досега. Ако можете, НЕ ХОДЕТЕ ТАМ! Ако трябва да ти сменят маслото, се справят чудесно. Почти винаги. Но, ако трябва да се направи нещо, което изисква мислене или не просто да извадиш старата част и да сложиш новата и да се надяваш, че всичко ще работи ... а за някои от приемчиците направо не ми се говори.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
veloceraptor написа:Връщане на стария софт не е никакъв проблем.
Това го знае всеки колега.
Аз визирах оторизираните сервизи, че не могат, поради причини описани в горния ми пост.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:veloceraptor написа:Връщане на стария софт не е никакъв проблем.
Това го знае всеки колега.
Аз визирах оторизираните сервизи, че не могат, поради причини описани в горния ми пост.
Явно поне един колега не го знае и търси съвет с тази тема. И идеята ми е точно тази, че не трябва да се търсят само "оторизирани", "фирмени" и всякакви подобни сервизи, защото май най-големите некадърници работят там.
Колега Brezel в случая предварението беше ама много голямо, както и в определени обороти двигателя страдаше от липса на гориво така че чипването не струваше. Какво според теб би било много по-опасно при агресивен чип?
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Вибрации 2.0 TDI PD

изрично питам дали това имаш предвид за да ти кажа моето мнение (говоим за ТДИ мотор нали ?)
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Re: Вибрации 2.0 TDI PD
нормално е като дефектира нещо да се смени с ново...друг е въпроса, че за ново и качествено трябва да дадеш доста повече парички...и българина предпочита да каже "в оторизираните сервизи нищо не разбират, а вземат много пари"...казвал съм го доста пъти, но частите в германските представителства и българските са с минимална разлика...така, че бих определил цените като "нормални" и нашето безпаричие като "нисък стандарт на живот" и към другия колега от Бургас, това, че в оторизирания сервиз не могат да ти оправят нещо по българския начин - т.е. отварят закрепват и затварят старата част, не ги прави некадърници...