Blow Off за дизел
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Blow Off за дизел
Става въпрос за Пасат Б4 дизел 110коня. Ще има ли смисъл да се сложи и най- вече ще се чува ли свистене?
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Blow Off за дизел
практически не можеш да сложиш защото нямаш дросел
винаги ще се намери начин да се сложи.. но както казах по-горе.. нямаш дросел
винаги ще се намери начин да се сложи.. но както казах по-горе.. нямаш дросел

- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
а Голф 5 тфи има ли ? или изобщо има ли смисъл да се слага? Изключваме свистенето.
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Добре тогава може ли да се сложи дросел и някаква ориентировъчна цена може ли да ми кажеш Визоре 

- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
нямаше ли колеги с дизели и такива клапани 

- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
блоуофа предпазва турбината от бакпрешър (бекпрешър = лошо нещо) .. съмнява ме голф5 тфи да няма блоуофф.. просто сигурно го връща обратно след дросела евентуално .. за да не го изпуска в атмосферата
абе.. за кво си играха програмистите да правят търсачки и да я слагат долу и всякакви такива неща ?
viewtopic.php?t=81643&highlight=
мале като прочетох в тая тема колко глупости пише ми стана лошо

сега
давам пример с блоуоф-а с който съм аз
това е фабричния на 1.8т бошовския .. продават се за по 15лв из тунинг.бг а на мене ми го подари колегата със супърб-а за което съм му благодарен
той представлява следното:
1 вакум отгоре
вход и изход за въздуха
следете ми мисълта защото тя е доста трудна и ще я обясня по кофти начин
кво да направя просто момче съм
имаме надув..
дросела се затваря и тогава двигателя започва да работи на вакум
имаме лява и дясна страна на дросела (да предположим)
лявата страна е след дросела (към двигателя)
дясната е преди дросела (откъм турбото)
дросела се затваря
обаче турбината има инерция и продължава да засилва въздуха, който отива до дросела и като няма откъде да мине за да го нагнети в двигателя се връща обратно към лопатките на турбината.. става ви ясно като турбината върти на една страна а тоя въздух тръгне да я върти на друга какво става с лопатките и ос-та
та
това налягане трябва някъде да отиде.. някъде (навсякъде) но не и да стои в тези тръби
блоуофа се слага преди дросела (откъм турбото или така наречената от мен дясна страна), а вакумчето след него
когато двигателя създаде вакум при затворен дросел този вакум минава през всички вакумчета и започва да "смуче" от тях
както и от нашето прословуто вакумче.. от там продължава да смуче от блоуоф-а
вътре блоуоф-а има една мембранка която това вакумче издърпва нагоре и по този начин отваря клапата на блоуофа и резултата е ССссссссссссссссссссс
обаче.. когато налягането преди и след дросела (лява и дясна страна) е еднакво става следното:
има вакуум преди дросела.. дросела е леко отворен.. и има същия вакум и след дросела.. изравнени са
тогава вамумчето дърпа мембранката.. но от долната страна на блоуофа мембранката също е дърпана от същия вакум
при надув.. същата работа.. отгоре бута.. отдолу също
от дизели ГРАМ не чаткам.. за това вие си направете сметката как може това да бъде реализирано
П.П. не казвам,че съм прав за горе написаното! да не изкочат експертите и да ме накажат лошо
Така.. след кратко прочитане разбрах как става философията при дизелите
Надявам се да съм бил полезен..
сиреч.. има .. само трябва да се изръсите 200-300лв/$ за него
абе.. за кво си играха програмистите да правят търсачки и да я слагат долу и всякакви такива неща ?
viewtopic.php?t=81643&highlight=
мале като прочетох в тая тема колко глупости пише ми стана лошо

apchih написа:Сложих го, ефект 0. Изсъска 1 път ама набих оборотомера до към 4000 и толкоз. Явно налягането не е достатъчно силно, срязах малко пружината за да няма такова съпротивление и пак нулев ефект. Да не би да има някъде вече сложен заводски разтоварващ клапан който да трябва да се изолира?
сега
давам пример с блоуоф-а с който съм аз
това е фабричния на 1.8т бошовския .. продават се за по 15лв из тунинг.бг а на мене ми го подари колегата със супърб-а за което съм му благодарен
той представлява следното:
1 вакум отгоре
вход и изход за въздуха
следете ми мисълта защото тя е доста трудна и ще я обясня по кофти начин

имаме надув..
дросела се затваря и тогава двигателя започва да работи на вакум
имаме лява и дясна страна на дросела (да предположим)
лявата страна е след дросела (към двигателя)
дясната е преди дросела (откъм турбото)
дросела се затваря
обаче турбината има инерция и продължава да засилва въздуха, който отива до дросела и като няма откъде да мине за да го нагнети в двигателя се връща обратно към лопатките на турбината.. става ви ясно като турбината върти на една страна а тоя въздух тръгне да я върти на друга какво става с лопатките и ос-та
та
това налягане трябва някъде да отиде.. някъде (навсякъде) но не и да стои в тези тръби
блоуофа се слага преди дросела (откъм турбото или така наречената от мен дясна страна), а вакумчето след него
когато двигателя създаде вакум при затворен дросел този вакум минава през всички вакумчета и започва да "смуче" от тях
както и от нашето прословуто вакумче.. от там продължава да смуче от блоуоф-а
вътре блоуоф-а има една мембранка която това вакумче издърпва нагоре и по този начин отваря клапата на блоуофа и резултата е ССссссссссссссссссссс
обаче.. когато налягането преди и след дросела (лява и дясна страна) е еднакво става следното:
има вакуум преди дросела.. дросела е леко отворен.. и има същия вакум и след дросела.. изравнени са
тогава вамумчето дърпа мембранката.. но от долната страна на блоуофа мембранката също е дърпана от същия вакум
при надув.. същата работа.. отгоре бута.. отдолу също

от дизели ГРАМ не чаткам.. за това вие си направете сметката как може това да бъде реализирано
П.П. не казвам,че съм прав за горе написаното! да не изкочат експертите и да ме накажат лошо

Така.. след кратко прочитане разбрах как става философията при дизелите
The controlling of the Blow Offs is made not as with the petrol engine by means of the butterfly valve, but by a sensor at the accelerotor pedal and a single solenoid valve. This makes it possible for the same "HISSING" sound with the gas removal to have, as from Ralley vehicles or from the film "The admits nearly of and The Furious".

- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Vizor написа:
Така.. след кратко прочитане разбрах как става философията при дизелитеThe controlling of the Blow Offs is made not as with the petrol engine by means of the butterfly valve, but by a sensor at the accelerotor pedal and a single solenoid valve. This makes it possible for the same "HISSING" sound with the gas removal to have, as from Ralley vehicles or from the film "The admits nearly of and The Furious".
Някаква идея от къде да го взема този соленоиден клапан който да създава вакуум, щот намирам само такива за тромби които само духат така да се каже.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
клапана е най обикновен клапан от газова уредба,а вакум си имаш от вакумпомпата.разликата при дизела е ,че се монтира бутон на педала на газта ,който управлява клапана
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моя на бравото си работи супер
и като цяло общата цена не надхвьрля 100лв заедно сьс всичко монтирано
незнам ако направя клип дали пак няма да се приеме като реклама
но при необходимост ще направя
и като цяло общата цена не надхвьрля 100лв заедно сьс всичко монтирано
незнам ако направя клип дали пак няма да се приеме като реклама

но при необходимост ще направя
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Обясни как се прави за да си го направи колегата (акто намекна ифидик) кажи му от къде да си вземе частите и да му излезе под 100 лева и може и някое техническо пояснение както направи визора после едно клипче за да с евиди че работи и в краен случай можеи да не изглежда като реклама.
иначе сам добре предположи че ше изглежда като реклама в предов
"аз на моя фият имам сам съм си го правил и на теб 100 лева ше ти излезе, ето и клипче да видиш че работи. В темата информация кое как с еправи няма да пиша щото съм много зает с работа да слагам такива клапанчета на клиенти"
дай го по колегиялно човека мераклия изглежда иска да му съска
Колега напстер да ти кажа честно напълно безмислено е. Ако искаш да си направиш дизела да е спорен звяр направи го, ама да му сложиш клапан да съска като 400 коня бензинов турбо звяр а всъщност да е дизелче ....по скоро смешно изглежда. Факт е че такъв клапан е само за шоу и нема икакъв смисъл да се слага. А шоу ефекта е вс еедно да сложиш на 1.4 мотор 60 коня оригинален ремус за да ръмжи като Мустанг ....пак на нищо не идва.

иначе сам добре предположи че ше изглежда като реклама в предов
"аз на моя фият имам сам съм си го правил и на теб 100 лева ше ти излезе, ето и клипче да видиш че работи. В темата информация кое как с еправи няма да пиша щото съм много зает с работа да слагам такива клапанчета на клиенти"
дай го по колегиялно човека мераклия изглежда иска да му съска

Колега напстер да ти кажа честно напълно безмислено е. Ако искаш да си направиш дизела да е спорен звяр направи го, ама да му сложиш клапан да съска като 400 коня бензинов турбо звяр а всъщност да е дизелче ....по скоро смешно изглежда. Факт е че такъв клапан е само за шоу и нема икакъв смисъл да се слага. А шоу ефекта е вс еедно да сложиш на 1.4 мотор 60 коня оригинален ремус за да ръмжи като Мустанг ....пак на нищо не идва.

- apchih
- Двигател:
ifidik написа:клапана е най обикновен клапан от газова уредба,а вакум си имаш от вакумпомпата.разликата при дизела е ,че се монтира бутон на педала на газта ,който управлява клапана
Извинявам се за невежеството, но къде точно се намира вакумпомпата? (1.9 TDI AFN)
И ще бъде ли достатъчно силен този вакуум?
- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
Сижелявам за отклонението на темата но искам да попитам голфа ми е дизел,махнах катализатора и сложих спортно гърне и сега ми се чува по силно блоу оффа това възможно ли е да е от катализатора ? 

- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
vw_manqk написа:Сижелявам за отклонението на темата но искам да попитам голфа ми е дизел,махнах катализатора и сложих спортно гърне и сега ми се чува по силно блоу оффа това възможно ли е да е от катализатора ?
пълни глупости
просто .. като не разбираш.. що се мешаш деба.. много ме е яд така
къв блоуоф ти се чува? като ти нямаш? ей това не го разбирам
айде спрете да спамите поне да направим една читава тема
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:става ви ясно като турбината върти на една страна а тоя въздух тръгне да я върти на друга какво става с лопатките и ос-та
Предвид тия писания, да разбирам ли че е хубаво да има блоу офф, ефекта не е само ссс-кането

- apchih
- Двигател:
Клапана е сложен, сензорчето за педала на газта лесна работа, само някой да каже от къде да се вземе този магнетвентил (тези за газовите уредби не са ли само с по 1 вход и изход, а тук трябва да има 1 вход и 2 изхода) и на коя вакуумна магистрала да се сложи (ако от вакуум помпата, то къде се намира тя 1.9 TDI AFN)
Благодарско!