странен шум от пластмаса някЪде около двигателя

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
amonik
Автомобил:
Двигател:

странен шум от пластмаса някЪде около двигателя

Мнениеот amonik » Пон 10 ное 2008 17:31

Здравейте на всички. имам ФВ Венто 1.9 ТД и при ниски обороти (свободна предавка) се чува едно тракане на някаква пластмаса в двигателя. Като се застане пред колата и отвори капака се пада някъде между двигателя и въздушният филтър. Не е пластмасата нито на двигателя, нито на въздушният филтър. Моля помогнете ! Надявам се че не е нещо сериозно, но ме дразни и трябва да го оправя. Не винаги се чува това вибриране, но някой път се появява. На колата са сменени масла, филтри, обтегачи, ремъци, и преди и след смяната тракането остава...

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: странен шум от пластмаса някаде около двигателя

Мнениеот dani_94 » Пон 10 ное 2008 19:34

amonik написа:здравейте на всички. имам ФВ Венто 1.9 ТД и при ниски обороти (свободна предавка) се чува едно тракане на някаква пластмаса в двигателя. като се застане пред колата и отвори капака се пада някаде между двигателя и въздушният филтър. не е пластмасата нито на двигателя, нито на въздушният филтър. моля помогнете. надявам се че не е нещо сериозно, но ме дразни и трябва да го оправя. не винаги се чува това вибриране, но някой път се появява. На колата са сменени масла, филтри, обтегачи, ремъци, и преди и след смяната тракането остава...

Потирси Zinoto на лично, и ще ти реши проблема...

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Вто 11 ное 2008 17:50

Би трябвало да се чува от долният пластмасов капак на ангренажа едното от болтчетата не е затегнато,на кофти място е около демпферната шайба.

Върни се в “Дизелови агрегати”