Колеги предстои ми закупуване на пасат б5 1.9тди но се чудя кой да избера: помпа дюза или с обикновения мотор ? Казаха ми че попмпа дюзата давала дефекти и "тракала", вярно ли това или е само някакъв слух?
Кой е по-добър от двата ?
Поздрави !!!
B5 помпа дюза(116кс) или обикновен(110кс)
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Колега защо не се обърнеш към колегите от форума за дизелови агрегати - те със сигурност са доста по-навътре по въпроса а има и доста писано там за тези мотори.
Аз мога да ти кажа само че една помпа дюза скапе ли се цената и е от 1000 лв нагоре....маи.Ама кои ДВГ е по-добър....незнам.
Успех и дано попаднеш на добър автомобил
Аз мога да ти кажа само че една помпа дюза скапе ли се цената и е от 1000 лв нагоре....маи.Ама кои ДВГ е по-добър....незнам.
Успех и дано попаднеш на добър автомобил

-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Е пък по тази тема може да спорим и пишем една седмица и пак няма да рабереш кой е по-добър.Аз от 1г съм с пд и съм супер доволен но съм сигурен че това ще ти го кажат и колеги с другия мотор.А що се отнася до цената на консумативите то наистина са малко по-скъпи но както казват колегите кефа цена няма.Вярвам че не си от най-бедните щом си решил да купуваш такъв автомобил затова че търси ПД.Разликата във вървенето е голяма-особено при бързо изпреварване и баир на горе.
- kosmos77
- Автомобил:
- Двигател:
колега,моя пасат е с помпа дюза интересувах се много преди да го взема -1.9 е 116кс.питах приятели и познати и мнението на всеки е че съвременното е помпа дюза. нямаш грижи само да го караш със хубава нафта по възможност и със добавка за дизел кастрол.аз го карам вече около 30000км не съм състезател пък и не си позволявам високи скорости.като си пазиш колата и не зориш двигателя няма да имаш грижи.тежък е автомобила но набира добре до 130-140км върви като бензинов мотор после е тромав пробвах го два пъти и вече не си правя експерименти най добрата скорост според мен е до 130км.колегата е прав че разхода е малко по голям,но със 140км за изминати 135км средния разход на автопилот ми е 5.6-5.8л.всичко зависи как се кара.аз съм доволен от автомобила
sklimoto написа:Е пък по тази тема може да спорим и пишем една седмица и пак няма да рабереш кой е по-добър.Аз от 1г съм с пд и съм супер доволен но съм сигурен че това ще ти го кажат и колеги с другия мотор.А що се отнася до цената на консумативите то наистина са малко по-скъпи но както казват колегите кефа цена няма.Вярвам че не си от най-бедните щом си решил да купуваш такъв автомобил затова че търси ПД.Разликата във вървенето е голяма-особено при бързо изпреварване и баир на горе.
Колега недей да заблуждаваш човека, че разликата в вървенето е голяма, защото това просто не е така. Може би ако ПД-то е с чисто нови дюзи, ще има малка преднина, но българската нафта с 5% сяра бързо ще им разкаже играта.
Имам клип в профила и може да се види как не върви 110 кс.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vanich написа:110 кс може да го караш и с по-евтина нафта, както аз правя от време на време. По тих е 110 и харчи по-малко от пд. Около 1000лв ти е едната дюза на ПД.
Но сигурно колегите с пд ще изкажат друго мнение!!
Като говорим за цени, следва да отбележим, че роторна помпа за 110 коня е около 2000 лв.

- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Откакто и във VAG групата минаха на Common-а вече и в Авто Билд /които винаги са хвалели PD-то/ се пишат неща за него от рода на, цитирам -"....сложна и прекалено скъпа система,шумен двигател,осезаеми вибрации,силно механично натоварване на главата на цилиндъра..."
Иначе не отричат че като разход и вървеж е перфектен ! Така че аз за себе си реших че следващата ми кола няма да е с такъв мотор. Проблема е че ако искаш нещо по ново от групата на VAG нямаш избор,просто в един много голям период от време няма други двигатели /дизелови/ освен PD ! Естествено както всички знаем при колите 2 злоупотреба каквато и да вземеш все може да си го набуташ здраво 

- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
Vanich написа:110 кс може да го караш и с по-евтина нафта, както аз правя от време на време. По тих е 110 и харчи по-малко от пд. Около 1000лв ти е едната дюза на ПД.
Но сигурно колегите с пд ще изкажат друго мнение!!
1086лева си взех 1 дюза за мойто ПД

Върни се в “Дизелови агрегати”