Странен шум от турбината
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странен шум от турбината
От известно време звука на турбината се промени динамиката и ускорението са същите но ми прави впечатление че над 2000об.мин. когато реално турбото почва да надува се получава едно съскане и свистене което преди оцъстваше.Проверих тръбите всичко си е на мястото,възможно ли е да изпуска налягане от някъде или това е признак за износване и бъдещи проблеми ? Иначе други грижи нямам подчти не омаслява надува си нормално автомобила си има нужното ускорение не припушва синкаво при ускорение,не вие освен това свистене и съскане.
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странен шум ат турбината
juli76 написа:От известно време звука на турбината се промени динамиката и ускорението са същите но ми прави впечатление че над 2000об.мин. когато реално турбото почва да надува се получава едно съскане и свистене което преди оцъстваше.Проверих тръбите всичко си е на мястото,възможно ли е да изпуска налягане от някъде или това е признак за износване и бъдещи проблеми ? Иначе други грижи нямам подчти не омаслява надува си нормално автомобила си има нужното ускорение не припушва синкаво при ускорение,не вие освен това свистене и съскане.
Проблема ти е най-вероятно в турбо пътищата или в самият кулер, но за да не говорим наизуст, нека да седне до теб някой спец с Ваг-ком и да следи стойностите на турбото...
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
катализатора са го изтърбушили още предишните собственици в Германия не знам дали диагностиката ще покаже нещо но ще направя.това което ме успокоява в случая е че турбото функционира тоест няма загуба на мощнос и мудност в автомобила.ще взема да сваля тръбата от към компресорната част и да проверя за луфт в оста не знам обаче дали това има връзка със тези звуци не съм сигурен дали не издища и кулера от някъде.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз имам подобен проблем. При мен "свистенето" се чува още след 1000 оборота. Шумът/виенето/свистенето или нещо средно между трите се чува откъм турбината. Свалях турбо пътищата и не открих да имат пукнатини или пропуски. Турбината има едва доловим радиален (мисля че така се казва - настрани) луфт. Лошото при мен е, че понякога при пълна газ след 3000 оборота влиза в сервизен режим.
Върни се в “Дизелови агрегати”