Авансор (обогатител) на AAZ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Авансор (обогатител) на AAZ

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 17 ное 2008 20:41

Колеги здравейте. Знам, че има писано доста по темата но понеже прочетох целия дизелов раздел и не открих това което ми трябва...темата е на лице.. :D

Става въпрос за ново-закупения за семейно возило Passat B4 1.9TD AAZ
Смея да твърдя, че знам какво е авансора и как работи и т.н. понеже имам на моя голф от гаража ми и си го ползвам редовно зимата.
Въпросът ми е, че чета че при повечето колеги авансора е с жило с ръчка , при мене не е. С вакум е.

Изображение
Изображение
Изображение
(извинявам се за качеството на снимките - телефона...)

Авансора си работи - когато колата е запалена на място и бутна лостчето на авансора си дига оборотите - нормално, обаче до тук. Жилото което излиза от вакума и е закачено на лостчето на авансора е скъсано, вижда се на снимките. Днес ходих при бившите си колеги от Ауто+ и не можахме в ЕТКА-та да намерим това жило като оригинална част :shock
Кажете къде и от какво да търся такова жило или ако е с вакума цяла част парт номер, искам да го оправя преди да застуди повече понеже знам как ще работи зимата двигателя когато е студен и как ще се тресе колата сякаш има земетресение по 7ма степен по скалата на Рихтер докато загрее

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Вто 18 ное 2008 20:58

няма ли колеги при които авансорите са като мене? :(

днес ходих до Варна със съседа да си хареса 1 фронтерка и попаднах на един пасат пак с ААЗ мотор при него авансора беше с една като бобина и с бутало по средата и 2 или 3 кабела които излизаха от тази бубина. тя на какъв принцип е? от температурен датчик ли взима сигнал колко точно да отвори авансора ?

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Сря 19 ное 2008 8:33

колега взимаш едно парче жило и го снадаваш с една клемичка
следиш за хлабината да е малка и слагаш и махаш вакума за да видиш какво е движението и дали хода на вилката е от краи до краи

Върни се в “Дизелови агрегати”