Поло дизел не пали при загрят двигател, придърпва...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Поло дизел не пали при загрят двигател, придърпва...

Мнениеот petyr13 » Вто 25 ное 2008 16:39

Здравейте,
Полото не пали при загрят двигател, но не винаги, даже в повечето случаи пали?
Понякога светва лампата за подгряващата свещ понякога не?
Придърпва понякога при средни обороти за скунда-две и се "отушва" само после...

Не знам дали е свързано с предните проблеми, но един път ми занули километрите за зареждане на таблото и часовнкика докато се опитвах да го запаля :shock

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Вто 25 ное 2008 20:58

и моят кош същия....и така 20000км :wink:какво ли не съм прочел...нафта да има и кутията да не се разлопа само mhihi.. оная сутрин при -8 не ми светна подгрявянето и запали от 1/4....по обяд подгрява и после са чуди ко да праи...общо взето си е така Полото

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Вто 25 ное 2008 21:05

хахахах..... луда работа верно е тоя дизел.. при мен беше същия проблем смених акумулатора... и без друго моя за нищо не ставаше. оправи се. дано е от това. а относно подгревателната лампа.. немога и аз да я разбера. сутринта кучи студ давам контакт и не свети.. върта пак и светва. и в 2та случая пали. незнам :shock

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 25 ное 2008 21:10

Е при мен не е имало случай да не запали от раз, но за другото е точно така: при отрицателни темп. има случай да не свети лампата за подгр. (най- интересното е че пали без да се чака) няма обяснение за мен?? а иначе за колегата с зануляването на данните: мисли за нов акумулатор:?

Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyr13 » Сря 26 ное 2008 11:22

Измериха го акумулатора - перфектен бил...
Ходих и в официалния сервиз - и там казаха, че нямало грешки, а относно таблото - най-вероятно е било сваляно за превъртане на километри казаха, и за това правело проблеми...

Иначе проблемите си продължават и последното е че можело да е от някаква клапа на горивната помпа понеже била английска и били големи дървета :(

Май ще трябва помпата да се сваля :(

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Сря 26 ное 2008 12:28

колега не знам при тебе така ли е но на моето ако температурата на охлаждащата течност е над 75 градуса ( поне според уреда на таблото ) не свети лампата за подгряването и то не се включва но по - някога заради това че не подгрява когато е топъл мотора пали по - трудно :(
а някой път когато не съм карал един ден или повече колата при първоначално даване на контакт лампата за подгряване премигва два три пъти и след малко се чува как изключва и релето ( тогава пали значително по - трудно ако изобщо запали ) за това връщам контакта и изчаквам малко след което си подгрява нормално ( около 4 - 5 секунди ) и пали без проблем :roll:

Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyr13 » Сря 26 ное 2008 14:33

Milanski написа:колега не знам при тебе така ли е но на моето ако температурата на охлаждащата течност е над 75 градуса ( поне според уреда на таблото ) не свети лампата за подгряването и то не се включва но по - някога заради това че не подгрява когато е топъл мотора пали по - трудно :(
а някой път когато не съм карал един ден или повече колата при първоначално даване на контакт лампата за подгряване премигва два три пъти и след малко се чува как изключва и релето ( тогава пали значително по - трудно ако изобщо запали ) за това връщам контакта и изчаквам малко след което си подгрява нормално ( около 4 - 5 секунди ) и пали без проблем :roll:

При мен като е студена пали без проблем :?:

Потребителски аватар
uBO_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uBO_1 » Сря 26 ное 2008 16:29

Може да ти прегрява ел блока на помпата... Имах приятел със същия проблем обаче на 2.5 ТДИ и излезе ел блока на помпата и се оправи срещу нов за 1700лв

Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyr13 » Пет 28 ное 2008 13:10

Ел. блока на помпата не може ли да се ремонитира или... нов - много скъпо ми се вижда :shock

Днес забелязах, че оборотите са около 900 а четох някъде , че трябвало да са 1000 - това дали има връзка някаква с другите проблеми :?:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 30 ное 2008 17:47

Soyer написа:хахахах..... луда работа верно е тоя дизел.. при мен беше същия проблем смених акумулатора... и без друго моя за нищо не ставаше. оправи се. дано е от това. а относно подгревателната лампа.. немога и аз да я разбера. сутринта кучи студ давам контакт и не свети.. върта пак и светва. и в 2та случая пали. незнам :shock

Хм,..то дали свети или не (т.е.-да изчакваш или не) си е лично негова работа, но свещите май си подгряват и в двата случая.Искам да спомена и една "екстра":автоматично подгряване след отваряне и последващо затваряне на шофьорската врата :shock .На Венто съм забелязал нещо такова, наподобяващо горния ефект.

Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyr13 » Пон 01 дек 2008 13:51

Все по-интерсно взе да става. Когато придърпва и след това се отпушва забелязах, че излиза облак черен дим при отпушването :shock .
Казаха ми да откача едно маркуче за някакъв вакуумен клапан на колекторите и колата стана "пушка" - няма придърпване вече, но проблема с паленето остава. Утре ще я водя на "преглед" :)

Върни се в “Дизелови агрегати”