Чукане на повдигачите на Венто двигател-1.9 ТД
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чукане на повдигачите на Венто двигател-1.9 ТД
На Вентото ми от известно време се чува чукане на повдигачите на клапаните.Фатално ли е това?Моля помогнете.Благодаря ви предварително.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
_Impuls_ написа:ако питаш мен смени повдигачите . аз на скоро ги смених 70 лева струват и си реших проблема.
Защо трябва да сменя повдигачите ако кара с не подходящо масло?Ако му чукат само когато запали,достатъчно е да си смени маслото.И на мен сутрин ми тропат като запаля,но е за няколко секунди.Но при мен си е от маслото,защото е малко по-гъсто.Късно видях,че е 15W40 полу синтетика.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
peponiko написа:чукането беше сутрин сега започна постоянно. Карам с мобил супер М дизел 15-40
Ми сменявай ги тогава и слагай масло което отговаря на VW-стандартите пише го на двигателя от горе,и ако колата не ти пипа маслото сложи по възможност пълна синтетика.Мисля че 5W40 ще ти е добре,но за да не те подведа нека и друг да си каже мнението.Може и полу синтетика да сложиш 10W40.
mod edit: gr_kanev
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
peponiko написа:какво ти е маслото на ОМВ
BIXXOL - extra - disel 10 W 40 .... но 5 литра излиза 100 лв. .... а има едно за дизел още по скъпо. пак от OMV
ВИЖ линка:
http://www.omv-bixxol.com/bg/content/omv-bixxol.html
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
tonkata82 написа:ОМВ BIXXOL - extra - disel 10 W 40 тва е истината карам от години никви проблеми.
Не споря за качествата на това масло - ама ми стана интересно , че караш с него от години - а премиерата на тази серия масла за ЕС - беше в България през февруари 2007 г.

Лично за себе си - масла на OMV - никога повече

Върни се в “Дизелови агрегати”