Имам Пасат 5.5 130 к.с. двигател AVF 1.9 TDI PD произв 10.2001 г. при проверка с VAGCOM ми дава много високо ниво на количеството впръскано гориво - около 10 мг (при загрят автомобил на 90 градуса и работа на място с изключени ел.консуматори). В същото време показателите на центровката са 6,1 градуса с отклонение 0,0 минус -0,5. Сменени са температурния датчик на показанията на водата и температурния датчик на тандем помпата.
При по ниски температури (под 7 градуса) автомобила пали по-трудно, също е муден в движение - набира бавно и няма ряз при тръгване.
Някакви идеи на какво може да се дължи проблема?
Проблем с количеството на впръскваното гориво при помпа дюза
niks76 написа:предполагам 4е рапределителния вал е завъртян мнного спрямо коляновия-шаибата му се върти за целта
Пробвано да се върти от там, това е минимума на който може да се свали 10мг, като се продължи да се върти шайбата милиграмите не падат а центровката почва да бяга и колата не може да запали.
Разхода на гориво е висок
-градско над 12
- извън градско 7 (на магистрала при скорост 90-100)
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kombito-tdi написа:ако е такава работата ще ти дам телефона на колегата в софия които ще ти свали софта БЕЗПЛАТНО
и ще ти кажа дали е баран БЕЗПЛАТНО
но според мен забивате в грешната посока
сега е момента да кажеш кои го е гледал как го е гледал и дали някои го е диагностицирал професионално
смея да твърдя, че диагностиката е правена професионално, но както се казва всеки се учи докато е жив.
ще съм благодарен ако на личния ми пуснеш телефон за контакти на съответния колега - не държа свалянето на софта да е безплатно ... всеки заслужава възнаграждение за труда си

niks76 написа:познаваш ли някои да ти про4ете еепрома на ЕКУ-то да се види дали е със стандартните карти
Преди няколко дни колега от форума провери софтуера на колата (благодаря му за което) и потвърди, че не е ъпдейтван (променян).
При това положение имате ли представа, какъв би могъл да е проблема.
Р.S. Честита нова 2009 година! Живи, здрави и без аварийно

-
- Автомобил:
- Двигател:
дюзи
добре де,аз не съм експерт но защо не пробваш да си смениш разпръсквачите...каде другаде може да е проблема 

Върни се в “Дизелови агрегати”