Термостат и ключ или имобилайзер ? Golf III 1.9 TDI .

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Термостат и ключ или имобилайзер ? Golf III 1.9 TDI .

Мнениеот ДАНЧО » Пон 22 дек 2008 18:52

Имам два въпроса затова и така озаглавих темата.

1. Колата ми не загряваше,след смяната на термостата всичко си дойде на мястото , загрява и имам парно за две коли :) много съм щастлив.Но да дойдем на темата: въпроса ми е има ли някакъв проблем, че не карам достатъчно колата че да загрее , в смисъл , че от вкъщи до работа са ми 5 мин. навръщане са ми 10.Колата едвам стига до 60 70 градуса.

2.От извесно време понякога като запаля и колата веднага угасваше.Беше ми много странно и се чудех от какво може да е.Взех си втория ключ и сега два дни съм с него и нямам проблем.Втория ми ключ е оригиналния,само че не му работи фенерчето , а другия с който до сега палих ( 2 години) няма фенерче и според мен не е оригинален.

Предварително благодаря на отговорилите :!: :kef: :beer

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 18:56

По първия въпрос на мен ми трябват много повече от 10 минути каране,че да загрее.Мисля че е нормално,и особено в задръстванията много бавно загрява.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пон 22 дек 2008 18:58

rosen79 написа:По първия въпрос на мен ми трябват много повече от 10 минути каране,че да загрее.Мисля че е нормално,и особено в задръстванията много бавно загрява.

Знам за колко време загрява по принцип колата въпроса ми е дали има проблем за двигателя , че няма време да загрява ;)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 19:01

ДАНЧО написа:
rosen79 написа:По първия въпрос на мен ми трябват много повече от 10 минути каране,че да загрее.Мисля че е нормално,и особено в задръстванията много бавно загрява.

Знам за колко време загрява по принцип колата въпроса ми е дали има проблем за двигателя , че няма време да загрява ;)

Да разхода най-вече.Затлачва се и не върви,почва да пуши.Поне при мен беше така.Карах я все на близки разтояния,но миналата събота минах към 80км,и я изръчках няколко пъти и веднага смени работа изчезна пушека,започна да върви като хората.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Вто 23 дек 2008 1:17

И на мен втория ключ (резервния) ми е без фенерче...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 24 дек 2008 12:32

То май е по-важно дали има чипче в ключа,а не фенерче :wink:

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 24 дек 2008 14:07

според това което ми обясниха като ти отвори термостата малкият кръг на системата вече е стигнал оптималните градуси за работа на двигателя т.е. 87 (поне моя отваря на толкова) и не е такъв проблем че не загрява на 90, проблема е ако я ръчкаш докато не е загряла напълно...а за затлачването колегата е прав...покарай дълъг път и колата ти все едно се отпушва... :)

Върни се в “Дизелови агрегати”