колко Ah трябва да е акумулатора
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
колко Ah трябва да е акумулатора
искам да попитам колко Ah трябва да бъде акумулатора за пасат 1,9 тди 1з защото ми предстои смяна.
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като е изчислено, че за твоят двигател - ел. система въпросният акумолатор е достатъчен, съответно динамото е изчислено да зарежда този акумолатор.
След слагането на по-голям, колата ти ще пали по-лесно, но има голяма вероятност динамото да не може да зареди по-големият акумолатор, което ще доведе до по-бързото му износване.
Тъй като не се занимавам с ел. инсталации на коли, нито съм технически грамотен, споделям това което са ми казвали хора, които разбират от токове на коли и са ме съветвали при избора на акумолатор.
Ако мнението ми е грешно, моля да бъда поправен :)
След слагането на по-голям, колата ти ще пали по-лесно, но има голяма вероятност динамото да не може да зареди по-големият акумолатор, което ще доведе до по-бързото му износване.
Тъй като не се занимавам с ел. инсталации на коли, нито съм технически грамотен, споделям това което са ми казвали хора, които разбират от токове на коли и са ме съветвали при избора на акумолатор.
Ако мнението ми е грешно, моля да бъда поправен :)
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
От Aуто+ може да се поръча Varta. Според техния каталог модела за твоят мотор е:
VARTA BLUE DYNAMIC, 70Ah, 630 стартов ток, за 206лв.
VARTA SILVER dynamic 74Ah, 750 стартов ток, за 260лв.
VARTA ULTRA dynamic 70Ah, 760 стартов ток, за 370лв.
Има и VARTA BLACK dynamic, който като цена трябва да е по-евтин от VARTA BLUE DYNAMIC серията.
На фона на това, че една Искра 72Ah струва около 150 ~ 160лв, мисля че цената на вартата е прилична.
Умишлно не ти препоръчвам BOSCH, понеже аз имах големи неприатности с един S4, след замяната му с S5, нещата си дойдоха на мястото, но едва ли пак някога ще се насоча към тях, ако реша да купувам нов акумолатор.[/quote]
гр. Бургас
бул. Иван Вазов №57
тел.: 056 84 33 29
моб.: 0889 36 68 00
bourgas.vazov@autoplus.bg
Управител: Красимир Атанасов
Работно време:
пон-петък: 9.00 - 19.00
събота: 9.00 – 17.00
неделя: почивен ден
гр. Бургас
ул. Мария Луиза №17
тел.: 056 83 00 47
моб.: 0888 71 32 45
bourgas.luiza@autoplus.bg
Управител: Николай Жечев
Работно време:
Гр. Бургас
Комплекс Изгрев, до бл.87
моб.: 0886 60 84 66
0889 19 29 20
bourgas.izgrev@autoplus.bg
Управител: Атанас Славов
Работно време:
VARTA BLUE DYNAMIC, 70Ah, 630 стартов ток, за 206лв.
VARTA SILVER dynamic 74Ah, 750 стартов ток, за 260лв.
VARTA ULTRA dynamic 70Ah, 760 стартов ток, за 370лв.
Има и VARTA BLACK dynamic, който като цена трябва да е по-евтин от VARTA BLUE DYNAMIC серията.
На фона на това, че една Искра 72Ah струва около 150 ~ 160лв, мисля че цената на вартата е прилична.
Умишлно не ти препоръчвам BOSCH, понеже аз имах големи неприатности с един S4, след замяната му с S5, нещата си дойдоха на мястото, но едва ли пак някога ще се насоча към тях, ако реша да купувам нов акумолатор.[/quote]
- dgenkov
- Автомобил:
- Двигател:
Моят е с ATJ двигател. В магазина, гледайки в някакъв каталог продавачът ми каза, че трябвало да е 80 - 85 Ah. Предложи ми Bosh Silver S5 80 Ah за около 240 лева. Само че като гледам колко е широк, няма никакъв начин да го събера на стойката за акумулатора. Имаше от същата марка и серия 77Ah, който е доста по-тесен и вероятно ще се събере.
Според етикета при резервната гума оригинално моят е бил с 80Ah акумулатор.
Аз за сега закърпих положението с една Искра 74 Ah от старият Форд, вече около седмица няма проблем, за нататък ще видим.
Според етикета при резервната гума оригинално моят е бил с 80Ah акумулатор.
Аз за сега закърпих положението с една Искра 74 Ah от старият Форд, вече около седмица няма проблем, за нататък ще видим.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
dgenkov написа: гледайки в някакъв каталог продавачът ми каза, че трябвало да е 80 - 85 Ah. Предложи ми Bosh Silver S5 80 Ah за около 240 лева. Само че като гледам колко е широк, няма никакъв начин да го събера на стойката за акумулатора.
На моя Голф в Киров ми казаха, че по каталог е 85Ah и аз си взех точно такъв Бош S5.
В голфа си заспа, нищо че е големичък.
Върни се в “Дизелови агрегати”