Колко ви харчат дизелите? Аз съм с Голф4 1.9TDI...
- miro.pushev
- Автомобил:
- Двигател:
Колко ви харчат дизелите? Аз съм с Голф4 1.9TDI...
Здравейте, наскоро ..преди седмица си купих Голф4 1.9TDI 110hp.Понеже са празници и още несъм сменил консумативи (масла,филтри,ремъци,ролки) и ме валнува колко би трябвало да ми харчи градско и извънградско, при какви обороти трябва да се кара този дизел за да харчи малко и да използвам мощноста му. Сега на борда ми засича на MFA1-7.9 а на MFA2-7.6 Тва е градско и несъм сменял консумативи.Нормален ли е този разход. За първи път се качвам на дизел досега съм имал само мощни бензинови коли и ме интересува как да го карам тоя голф
за да гори малко ...нали за това съм го взел ..

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
За разхода си добре колега,зима е все пак.Колкото до карането зависи,самата кола те кара да си я настъпиш
,като усетиш тягата на турбината ти се иска и още.Но не харчат кой знае колко,стига това настъпване да не е постоянно и да не го караш до червеното,(в лютеницата както казват някой колеги) защото тогава е лошо за двигателя,и за джоба.

Абе той бордовия компютър не е много миродавен, поне за къси разстояния. Аз вярвам само на пълня full, карам до резерва и пак фулирам, смятам си и си правя равносметка за това как съм карал и в какви условия.
Моят бордови компютър на MFA 2 го хванах, че ме лъже с 0.4л на един резервоар. Максимално моята кола ми е давала разход 6.8л минимално 5.6л на един резервоар - смесено каране.
Колкото по-плавно ускоряваш и на колкото по-ниски обороти превключваш, толкова по-малко ще харчи. Според мен мотора е добре да се кара в диапазона 1800 ~ 2600 оборота.
Моят бордови компютър на MFA 2 го хванах, че ме лъже с 0.4л на един резервоар. Максимално моята кола ми е давала разход 6.8л минимално 5.6л на един резервоар - смесено каране.
Колкото по-плавно ускоряваш и на колкото по-ниски обороти превключваш, толкова по-малко ще харчи. Според мен мотора е добре да се кара в диапазона 1800 ~ 2600 оборота.
- ace_ventura
- Автомобил:
- Двигател:
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Сега в студените дни 7,8/100км -Г4 110коня. Програмирана е на автомат,ако има някакво значение...
Последна промяна от Dorian на Съб 27 дек 2008 18:53, променено общо 1 път.
- miro.pushev
- Автомобил:
- Двигател:
- miro.pushev
- Автомобил:
- Двигател:
В интерес на истината, няма как да я засека 100% градско за да кажа
, повечето от километрите ми са в извън градски условия, съчетани с градско в Хасково, Пловдив, София......, но ми се струва, че е по-лакома от вашите TDI-ки, от това което чета
Нещо от рода на 7,5л ~ 8л. си мисля за София......
Ако има ръчки, сигурно ще вдигне още..... 

Нещо от рода на 7,5л ~ 8л. си мисля за София......

Върни се в “Дизелови агрегати”