Проблем с налягане в охладителна система
- _Impuls_
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с налягане в охладителна система
От известно време забелязвам че имам налягане в охладителната система . Маркучите се надуват и само като отвъртя капачката това налягане изчезва . Не е от гарнитура понеже я смених преди известно време. Термостата също ми е изряден .
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
При мен от вчера го има проблема с помпата. Обяснението за налягането в маркучите, което ми даде един познат бе, че при липса на циркулация антифриза в блока и главата кипва и логично налягането се вдига пък и се появяват мехурчета.
П.С.: сега чакам по-топло време да си сложа новата дето ми се търкаля в багажника...
П.С.: сега чакам по-топло време да си сложа новата дето ми се търкаля в багажника...
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
_Impuls_ написа:Незнам колеги. Утре ще махна термостата и ще видя като работят и двата кръга понеже само така ще съм сигурен че работят. Та ще пробвам дали и при това положение ще надува. Ще почна от там , ако няма ефект ще ползвам съветите ви .
Ако колата работи само намалкия кръг,ще загрее повече от необходимото.Не виждам смисъл да махаш термостата.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Re: Проблем с налягане в охладителна система
_Impuls_ написа:От известно време забелязвам че имам налягане в охладителната система . Маркучите се надуват и само като отвъртя капачката това налягане изчезва . Не е от гарнитура понеже я смених преди известно време. Термостата също ми е изряден .
I НА мойта кола като отвия веднага капачката , антифриза избухва и 1 2 литра антифриз изтича , ...затова изчаквам 1/2 час и тогава отвивам.
долния маркуч става ли горещ ?
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Re: Проблем с налягане в охладителна система
kiko946 написа:_Impuls_ написа:От известно време забелязвам че имам налягане в охладителната система . Маркучите се надуват и само като отвъртя капачката това налягане изчезва . Не е от гарнитура понеже я смених преди известно време. Термостата също ми е изряден .
I НА мойта кола като отвия веднага капачката , антифриза избухва и 1 2 литра антифриз изтича , ...затова изчаквам 1/2 час и тогава отвивам.
долния маркуч става ли горещ ,след известно време...нормално е началото да е студен и в зависимост от натоварването на двигатела термостата да отвори и да загрее ....защо искаш да махаш термостата ? ....няма да се достигне работната температура ако го махнеш.
по грешка вместо ПРОМЕНИ съм натиснал ЦИТАТ
Върни се в “Дизелови агрегати”