Тракане за 10 сек.
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тракане за 10 сек.
От скоро време наблюдавам, че като запаля колата сутрин докато е студена и за около 10 - 15 сек. има странно тракане в двигателя. След това всичко си е ОК. Двигателя е 1.9 TDI . Нормално ли е или има проблем?
Предполагам е от студа...ако много те притеснява ходи да направят диагностика за да си 100% сигурен че всичко е ОК.
А аз да попитам възможно ли е чисто нов пистов ремък да просвирва леко първите 1-2 минути като запаля при -5 градуса! Дали е нормално просто от студа? Скоро го смених и механика ми каза че тая марка ремъци DAIKO леко просвирвват...но се чудя да не ме е метнал нещо и да има някакъв проблем?
А аз да попитам възможно ли е чисто нов пистов ремък да просвирва леко първите 1-2 минути като запаля при -5 градуса! Дали е нормално просто от студа? Скоро го смених и механика ми каза че тая марка ремъци DAIKO леко просвирвват...но се чудя да не ме е метнал нещо и да има някакъв проблем?
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Колега смяташ че не е обтегнат достатъчно ли? Ами чисто нов е - смениха ми го заедно с ангренажния миналата седмица.
Значи има 2 варианта: или майстора е бил прав че тая марка по принцип си проскърцват или ако иска обтягане значи не са го натегнали достатъчно в сервиза!
На око може ли да се разбере дали иска да се опъне още?
Значи има 2 варианта: или майстора е бил прав че тая марка по принцип си проскърцват или ако иска обтягане значи не са го натегнали достатъчно в сервиза!
На око може ли да се разбере дали иска да се опъне още?
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Някак си се успокоих, че щом чисто нов Тууран потропва сутрин като пали в тези студове, то за моята машина също е нормално за секунда, две. Мислих си , че някоя сутрин може моторчето да роди някое бутало . . .
Някой може ли да каже от какво е точно това тропане? Много сгъстено масло и липса на смазка или . . . ?
Някой може ли да каже от какво е точно това тропане? Много сгъстено масло и липса на смазка или . . . ?
- dj_rado
- Автомобил:
- Двигател:
За_ремъка той си се разпъва и не е гаранция че ти е стегнато динамото то щом си ходил на майстор...... провери си и_динамото да не е с разбити лагери. Наскоро ми се случи нов ремък опънат и се запали, а за чукането нормално зимата да чука на мен сутрин ми се чуват повдигачи на клапани, но е заради гъстото масло.
mod edit: gr_kanev
mod edit: gr_kanev
Върни се в “Дизелови агрегати”