За много години колеги.Имам един проблем,който не мога да реша.Колата ми не върви както трябва,и ми казаха,че може да е от дебитомера.Искам да го сваля, и да го почистя,но незнам как и с какво.Ако някой има представа ще съм много благодарен да сподели.Мерси предварително.
ПП.Търсих с търсачката,но нищо не открих.
Как се разглобява дебитомер на ТДИ 1З?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се разглобява дебитомер на ТДИ 1З?
rosen79 написа:Искам да го сваля, и да го почистя,но незнам как и с какво.
Държи се на 2 скоби на въздушния филтър няма как да не го видиш това. Но самото разглобяване си иска след това запояване на решетката ако успееш да я махнеш. Иначе горния колега си е много прав с спрея пръскаш, чевека си има цяла тема с снимки било то за голф 4
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега,още утре отивам да го купя този спрей,и ще го почистя.Но ако няма разлика след това къде да търся проблема?Цялата работа е от вчера,заредих от там където нетрябваше ама кво да се прави,и от тогава колата не върви.Като я настъпя чади черно,и усещам някъкво придърпване все едно и натискам и отпускам педала на газта.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:rosen79 написа:Като я настъпя чади черно,и усещам някъкво придърпване все едно и натискам и отпускам педала на газта.
Скоро да си зареждал на пълен резервоар 10 литра бензин и газ на 3'та до 4000 оборота около 20-30 км. ?
Не това никога не съм го правил.Бензин не съм слагал,но добавка съм слагал.Защо?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosen79 написа:Adnan написа:rosen79 написа:Като я настъпя чади черно,и усещам някъкво придърпване все едно и натискам и отпускам педала на газта.
Скоро да си зареждал на пълен резервоар 10 литра бензин и газ на 3'та до 4000 оборота около 20-30 км. ?
Не това никога не съм го правил.Бензин не съм слагал,но добавка съм слагал.Защо?
Да пробваш да издухаш турбината.
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи в кой смисъл да я "издуха".Adnan написа:rosen79 написа:Adnan написа:rosen79 написа:Като я настъпя чади черно,и усещам някъкво придърпване все едно и натискам и отпускам педала на газта.

Adnan написа:rosen79 написа:Adnan написа:rosen79 написа:Като я настъпя чади черно,и усещам някъкво придърпване все едно и натискам и отпускам педала на газта.
Абе пич , тва с бензина не беше ли за профилактика на помпата или по-точно на горивната система ?
Какво мислиш ще направи изгорялия петрол било то бензин или дизел с турбината.
Да ръчкаш колата да пораздвижиш геометрията ок, ама бензина да я издуха,

Върни се в “Дизелови агрегати”