Кой е проблема-зимата,майсторите,или???
- vasskog
- Автомобил:
- Двигател:
Кой е проблема-зимата,майсторите,или???
Здрасти на всички и за Много Години. Когато времето стана доста студено, при първото палене за деня колата започна за около 20сек. доста да тресе. Отидох в сервиз тук в Пловдив, обясних проблема и те ми вдигнаха малко оборотите. Може би малко се оправи но не напълно. Станаха и други промени. След изключване от скорост, оборотите вече падат по-бързо, колата пуши повече черно(доста повече), и разхода се вдигна. Като карам 2-3дни сутрин в задръстванията и после като я "изрежа" не мога да видя кво става зад мен от пушек. А преди не беше така! Закарах я пак при същите майстори, обясних кво става и ми казаха че помпата пуска повече нафта и сега ще я регулират. Правиха пак нещо на помпата и казаха че сега няма да пуши така и ще гори по-малко. Оборотите сега падат по-бавно(почти не се усеща като превключвам скоростите), наистина пуши доста по-малко, но разхода(което според мен е най-големия проблем) си остана почти същия, с 1-1.5л на 100 повече от преди. Незнам дали да ходя пак или да изчакам да се стопли времето, щото някои ми казват че разхода е заради зимата. Да ама миналата година горенето си остана почти непроменено. Ако някой мисли друго нека сподели? За малко да забравя. Мотора е 1.9тд AAZ
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Re: Кой е проблема-зимата,майсторите,или???
Да не ти е избягала центровката ?
- vasskog
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам. Тя сама май не може да избяга, щото не съм правил абсолютно нищо по мотора. 

За паленето, провери ли си подгревните свещи дали са читави?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Има ли катализатор тва добиче??? ако да - търбушене веднага - иначе нормално е като се промени предварението на впръскването да ти пушляви повече
- vasskog
- Автомобил:
- Двигател:
За свещите незнам дали са добре. Катализатор има и май е добре щото колата върви много хубаво. А както казах пушилката се оправи. Въпроса ми беше за горенето, защо ми гори 7.5-8 на 100 като лятото ми гореше 6.5 на 100
-
- Автомобил:
- Двигател:
vasskog написа:За свещите незнам дали са добре. Катализатор има и май е добре щото колата върви много хубаво. А както казах пушилката се оправи. Въпроса ми беше за горенето, защо ми гори 7.5-8 на 100 като лятото ми гореше 6.5 на 100
Щот е зима. Щото зареждаш зимна нафта. Щото докат загрее колата и лапа повеке.
Това за черния пушек според мен е неправилна центровка, и не си прав, като мислиш, че след акто не си пипал нищо, няма как тя да мръдне. Иди на СВЕСТЕН майстор с ВАГ-КОМ да ти я направи както трябва.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Kalin72 написа:Иди на СВЕСТЕН майстор с ВАГ-КОМ да ти я направи както трябва.
И на мен ми се струва центровка... Само че софтуерът няма да помогне

vasskog написа:...Мотора е 1.9тд AAZ
Щом вървенето е същото и няма други видими проблеми нищо не коства да се мръдне малко помпата и тогава да се правят изводите

-
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:Kalin72 написа:Иди на СВЕСТЕН майстор с ВАГ-КОМ да ти я направи както трябва.
И на мен ми се струва центровка... Само че софтуерът няма да помогне
vasskog написа:...Мотора е 1.9тд AAZ
Щом вървенето е същото и няма други видими проблеми нищо не коства да се мръдне малко помпата и тогава да се правят изводите
Ще помогне, като диагностика

http://www.ross-tech.com/vag-scope/TDIGraph.html
- vasskog
- Автомобил:
- Двигател:
Абе хора както казах колата вече не пуши, върви добре, само горенето ме дразни. Ся като се замисля сутрин я оставям доста да работи на място. Може и от зимата да е! А това за диагностиката ще е хубаво да го проверя, само че не знам къде в Пловдив има такъв сервиз. Ако някой знае нека кажи?
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
vasskog написа:Абе хора както казах колата вече не пуши, върви добре, само горенето ме дразни. Ся като се замисля сутрин я оставям доста да работи на място. Може и от зимата да е! А това за диагностиката ще е хубаво да го проверя, само че не знам къде в Пловдив има такъв сервиз. Ако някой знае нека кажи?
Ами зима е трябва да ти се вдигне разхода, пък и задръстванията зимата(не почистени улици)са по-големи. А доколкото знам 1.9ААZ се слави с ролката на коляновия вал. Все пак провери центровката за твое успокоение и да отхвърлиш вариянта(не трудна и скъпа манипулация)
А по въпроса дали ти пуши, естествено е при градско каране да събира сажди и след едно яко изрязване да ги изхвърля през ауспуха.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе калично тоя VAG COM къде ще го закачат
за радиото освен
Колегата ти намекна леко че е AAZ мотор който електронен му е само стартера и моторчето на чистачките
На предкамерен Дизел на VW нема как да му закачиш ВАГА.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Brezel написа:Абе калично тоя VAG COM къде ще го закачатза радиото освен
Колегата ти намекна леко че е AAZ мотор който електронен му е само стартера и моторчето на чистачките
На предкамерен Дизел на VW нема как да му закачиш ВАГА.
Добре де, сгрешил съм, кво толкова, то вярно, че у нас предимно антики се карат