здравейте....имам проблем с паленето на полото 1.9 д 97г.
след 8-10 часа престой пали след около 15 секунди въртене..днес почти ми падна акумулатора...запали ли веднъж после пали само с пипането на ключът...и не съм много сигурен но мисля че когато резервоарът беше пълен или повече от половината също не прави проблеми...но когато има малко гориво-греда...
някакви идеи...мерси предварително

Моля помогнете...Проблем с паленето....Поло 1.9д 97г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моля помогнете...Проблем с паленето....Поло 1.9д 97г.
Най-вероятно ти се връща горивото и докато поткачи, така се получава...
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж случайно някоя свещ да не е изгоряла , защото имах сходен проблем и се оказа , точно това .
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
И аз го имам проблема, даже подгрявам по няколко пъти, дори понякога сменям и акумулатор, защото единия се изтощава. Смених масло и маслен филтър преди 4 дена (Мотул Мултидизел 10w40). След запалване няма пушене, но след 30 сек започва да излиза бял пушек за около 2 минути, после никакъв пушек. И първите 2-3 минути след запалване много трака и вибрира на 850-900 оборота, а след това си държи 1000 оборота без вибрации. При обороти до 2000 при подаване на газ двигателя бучи. Дали това е нормално за студеното време, имам полото (1.9 Д, AEF, 97г.) от декември и не съм я карал лятотото, затова питам. Моля за помощ, колеги! Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
dani_94 написа:Най-вероятно ти се връща горивото и докато поткачи, така се получава...
dani_94 дай малко повече информация....каде е този проблем(предполагам някаде при горивния филтър),как се отстранява,от какво възниква...ь
мерси предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен проблема е същият, но и с резервоар пълен до горе - явно проблема ми се крие някъде на друго място.
Незнам, ама днес дойдох с рейса на работа и не ми се ще да го направя пак
Незнам, ама днес дойдох с рейса на работа и не ми се ще да го направя пак

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yotov_uktc написа:dani_94 написа:Най-вероятно ти се връща горивото и докато поткачи, така се получава...
dani_94 дай малко повече информация....каде е този проблем(предполагам някаде при горивния филтър),как се отстранява,от какво възниква...ь
мерси предварително
Трябва да притегнеш всички скоби на помпата и горивният филтър, клапана за излишното гориво има един О-пръстен и може и от там да смуче въздух...
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси страшно много,но се оказа,че проблема е бил в двете изгорели свещи...понеже милия ми баща като е сменял консумативите е сменил само две понеже другите две са работели(очевидно за кратко)...17 лв. на свещ(по каталог за този модел),като са взети с клиентска отстъпка...
Върни се в “Дизелови агрегати”