Ауди А3 1.9 TDI 90 к.с. не загрява - Решено - датчик!
Ауди А3 1.9 TDI 90 к.с. не загрява - Решено - датчик!
Моля да помогенете,моят вдигаше около 70-80 градуса през Петрохан,и обслужих колата с ремъци,ролки,масло.И след ремонта минах пак през Петрохан и той немърдаше от 60 Градуса,взех нов термостат на WAHLER,сменихме го и колата не иска да загрее,пак немърда от 60 градуса,парно има доста,ама интересното е ,че едната тръба не е топла(долната),а горната се напича.Какво да правя,помогнете.Колата е ауди а3,19 тди-90 коня.Утре ще пробам да сваря оригиналният да видя колко му е хода на пружината.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: термостат
Щом долната тръба не е топла и има парно, по вероятно е проблема да не е в термостата а в датчика или в самия уред отчитащ температурата.
Благодаря за мнението,ама на мен ми казаха(незнам колко е верно),че ако е датчика уредда няма да показва 90,ама долната тръба ще е топла.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ами остави колата да работи на място и следи когато ти отвори 2-рия(големия) кръг колко градуса ти показва стрелката и ще си отговориш на въпроса!
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз имам съшия проблем.откакто смених оригиналния термостат при които температурата показваше 90 +- 2-3гр.сега съм сменил вече трети термостат-берн,майле,валер ефекта е един и същ на извънградско не може да вдигне повече от 60гр.а при трафика в софия едва 85гр.така че вече съм се примирил и не му обръщам внимание.каквато и част да смениш въобще не може да се сравни по качество с оригиналната.
Последна промяна от dobrin на Пон 23 фев 2009 17:17, променено общо 1 път.
Причина: Няма нужда от главни букви!
Причина: Няма нужда от главни букви!
трака около 50-60 мин на място и неможа да отлепи от 60 градуса и неиска да отвори другият кръг
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
fantom написа:трака около 50-60 мин на място и неможа да отлепи от 60 градуса и неиска да отвори другият кръг
определено имаш някъкъв проблем!може и стрелката да е или датчиците!за толкова време работа на място ако не ти отвори големия кръг и не ти вкл. перката(даже и парното да си пуснал на 4 )колата ще прегрее!лятото се прибирах от бургас и за 240 км.само на малкия кръг(термостата беше блокирал и не отваряше) парното на 4 в наи голямата жега и температурата варираше м/у 105-110 гр. но нямам проблеми засега с гарнитурата на главата от този вид тормоз над колата,смених термостата,центрирах стрелката,като се пусне перката на 1-ва степен да показва 92-93 гр.,но сега по стрелка не ми показва повече от 85 гр. иначе на място като отвори и 2-рия кръг перката се вкл. на 92 на 1-ва степен,ще видя как ще е лятото,понеже сега не карам надълго и рядко отваря термостата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
възможно е да се е получела въздушна възглавница
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип тези системи се самообезвъздушават,проверил ли си нивото на охладителната течност?може и термостата да неможе да ти затваря всики път,затова махни го нацяло ,остави колата да работи намясто и гледаи стрелката и кога(на колко градуса по стрелка) ще се вкл. перката ,на колко ще спре,пробваи с друг датчик ....и така,Успех!
мерси за мнението,антифриза е на максимум,а утре мисля да закарам да качат на компютър да видим какво ще излезне на него.
fantom написа:трака около 50-60 мин на място и неможа да отлепи от 60 градуса и неиска да отвори другият кръг
ти провери ли долния маркуч на радиатора, топъл ли е , колко - защото може да не ти затваря термостата напълно
ако пък не е топъл вземи един термометър над 150 градуса и чрез измерване провери дали отговаря прибора на таблото ти...................... няма ката че ли друга причина

А възможно ли и новият термостат да не работи,и за това да не загрява долният маркуч.Или пък другият вариант и двата термостата да работят ,а да е друго проблем. 

оригиналният термостат на ауди го сварих и беше мръднала пружината около 6-7 мм,значи тремостата си е бил изправен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fantom написа:Колата е ауди а3,19 тди-90 коня.
не карам дизел, но имам спомени, че този двигател много трудно загрява на място за да се направи така проверка за термостата
Върни се в “Дизелови агрегати”