:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Избор на дизелов Голф 3

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Избор на дизелов Голф 3

Мнениеот pesho_bg » Съб 21 фев 2009 19:07

Предстои ми закупуването на дизел до сега не съм имал дисел незнам кои да избера .

Със сигурност колата ще е голф 3 и със сигурност ще е дисел
Но незнам кои мотор да си търся.Един приятел има AAZ като се кача от моята 2ка която е 1.6 75коня на него мисля че има голяма разлика не четах че нее сполочлив мн гори не варвял кои знаи какво проблемен бил.
И си мисля или AHU/1Z или AFN искам да не посаветвате какво да избера като цяло искам по мощна кола 90коня или 110
казвам си така ще си взема 90 коня с чип и пак ще мине 110 коня и ще е добре после си казвам а ако си взяма 110 и чип още по добре :D и незнам
Искам да чуя вие какво ще ми кажете
Благодаря предварително
Поздрави на всички

Последна промяна от dobrin на Съб 21 фев 2009 23:44, променено общо 2 пъти.
Причина: По-конкретно заглавие!

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Re: Избор на дисел

Мнениеот milenski_77 » Съб 21 фев 2009 20:37

Колега според мен трябва да почнеш от това с какви финанси разполагаш.
После да си прецениш като си вземеш колата колко пари ще ти трябват да я обслужиш и не на последно място колко пари ще ти е данъка.
Защото над 100 коня мисля че доста скача.
Не е лоша идеята да си вземеш 90 коня и после да го чипнеш и пак ще караш 110 коня кола, но ще плащаш данък на 90 коня.
Щом те удовлетворява вървенето на AAZ, то значи TDI ще ти се стори самолет, а и разхода му е хубав.
Аз лично карам AAZ, защото си прецених че нямаm пари за TDI иначе много ми се искаше да си взема такъв.Но ако си бях дал всичките пари за кола после нямаше да имам с какво да я обслужа.
А като си направиш сметка след закупуване, прехвърляне, смяна на масло, ремъци филтри, а може и още нещо да излезе, щото кола втора все нещо има за сменяване. Понякога цифрата отива към 1000 лв. Да не говорим ако си вземеш по-нов дизел.
Та ка че отговори си на тия въпроси и тогава ако има нещо питай за конкретни неща.
Колегите ще ти отговоря има доста компетентни.

Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на дизел

Мнениеот pesho_bg » Съб 21 фев 2009 22:36

Ми колата ще е до 6500лева после това за обслужването го имам в предвид.
По пронцип не карам бързо но някои път ми се иска и съм сагласен за данака казаха ми че на 110 коня е 136лева нее кои знаи колко нее нещото което ще ме спре
Веднъж вече сгрих като си взех 2ка 1.6 викам си не карам бързо не ми трябва лошото е че като реша 1път в месеца като искам да дам гас и да замина няма как да го направя
Но незнам как върви 90коня можи и тя да ми хареса незнам много се чудя незнам какво да правя чувам че хората са много доволни като чипосат АФН

Поздрави на всички

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 21 фев 2009 23:37

щом ще е със сигурност Г3 и то дизел,6500 лева са ти напълно достатъчни за АФН,четири врати, с климатроник регистрация и частично обслужване,ако няма нещо по-сериозно.
Ако имаш избор-не прави компромис за няколко стотин лева да не вземеш нещо добро.

Потребителски аватар
recaro_7
Автомобил: Vw Passat B5.5 tdi
Двигател:

Re: Избор на дизелов Голф 3

Мнениеот recaro_7 » Нед 22 фев 2009 0:16

Колега ето ти тема като твоята:
viewtopic.php?t=81177

Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_bg » Нед 22 фев 2009 1:35

propparo написа:щом ще е със сигурност Г3 и то дизел,6500 лева са ти напълно достатъчни за АФН,четири врати, с климатроник регистрация и частично обслужване,ако няма нещо по-сериозно.
Ако имаш избор-не прави компромис за няколко стотин лева да не вземеш нещо добро.

Сичко добре колега но аз искам с 2порти обичам да ми е неудобно аз сам млад човек искам да изглежда по добре
Благодатя ти много

Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на дизелов Голф 3

Мнениеот pesho_bg » Нед 22 фев 2009 2:23

[quote="recaro_7"]Колега ето ти тема като твоята:
viewtopic.php?t=81177[/q
Мерси колега тази тема отговори на сичките ми вапроси
Благодаря о поздрави на всички
Но мисля че моя избор ще е АФН