Вчера раглобих колата и се хванах за главата
Освен всички глупости направени по колата, видях най-големите глупости при скоро (УЖ) сменения ангренаж.
Проблем номер 1. Тръгнах да проверявам белезите на колата, пустия му маховик целия нашарен с боя. Добре че продават добри химии под формата на спрей, та успях да намеря белега. Прескочил беше един зъб на коляновия вал. ОК, почнах да разглобявам. Тръгвам да свалям тампона на двигателя, от 5 болта които са ми необходими да развия, бяха стегнати само два. Уж сменените ремъци, махам пистовия ремък, напукан - поне на няколко години. На обтегача на пистовия ремък, измъкнали едната резба и навили по-дебела шпилка, преходна с изолирбанд по средата. Толкова беше дълга, че се наложи и нея да развия за да махна обтегача. Но какво забелязах. На горния капак на ангренажа, едното болтче незавито пред изпадане, а и другото незавито, но опирало в ролката на пистовия обтегач, та това го е спасило от изпадане, само малко е изшлайфано. Обтегача на пистовия ремък си се оказа оригинален, несменян от поне 5 години, също така и паразитната ролка.
Естествено че бяха превъртяни главите на болтовете на демпферната шайба (както и един на капака на клапаните). Последва да проверя при всичкото масло и грес и к'во ли не при ангренажа, коя от уж сменените ролки става да се ползва. Е па

на предишния майСтор. Поне момчето няма да дава пари пак за едни и същи части. Просто е дал пари за смяна на ремъци и ролки, смяна семеринг на коляновия вал, а пича си ги е прибрал без да пипне нищо. Тръгнах да свалям ролките, всичките са оригнинални и си личи, че са на много години. След това последва още по-интересното, оказа се че ремъка не е превъртял от маслото, а зъбчето на обтяжната ролка, което се законтря в блока, го няма. Скъсало се е от годините.

От там дойде и логичното обяснение защо ролката уж си е опъната както трябва, а седеше неестествено.
Развих и централния болт на коляновия вал, махнах забчатката

семеринга си е оригиналния несменян от как е излязал Голфа от завода. didoriginal беше с мен и го викнах да види семеринга да се посмее, а той ми отговори "след всичко видяно до сега да не мислиш че съм си помислил че ще е сменен".
Водната помпа не съм я гледал защото мочето даже пред мен се обади на баш майСтора да го пита какво е сменено, а той отговори че само водната помпа не е сменил.
Единственото което мога да кажа е
Браво, продължавайте все така да крадете парите на хората !
Довечера ще гледам да направя снимки да бъде документирано казаното от мен, а тук може да се похвали момчето, кой е този велик майСтор.