Бутала от турбо двигател на обикновен-Голф2

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Бутала от турбо двигател на обикновен-Голф2

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 10 дек 2008 23:38

Колеги интересува ме буталата от турбо двигател дали пасват както трябва на двигател чист дизел?Колата е Голф2.Ако някой знае нещо по този въпрос моля да каже мнение и дали ще има ефект от такива бутала.Става въпрос за вървеж и ускорение. :)
Благодаря!И търсачката в не съм я ползвал защото в момента е в някаква преработка! ;)

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Чет 11 дек 2008 0:02

Буталата стават но вървежа и ускорението няма да го постигнеш само с бутала.Ти ако му сложиш бутала от турбо дизел си направил половината турбо конверсия остава ти една турбина да му метнеш.Ако искаш подробности какво точно ти трябва и т.н кажи ще ти обесня всичко подробно.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 11 дек 2008 8:36

Според мен колата ще се спъне с бутала от ТД.ТД-то има по ниска компресия.Не съм запознат разликата в компресията дали се обира в размера на буталата ,но ако е така само ще си прееебеш вървежа.

Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimojef » Пет 12 дек 2008 17:28

Буталото на ТД-то е с по-дебело чело, което го прави по тежко от обикновенити бутало. ще ти качи разхода на гориво и вървенето ще е незадоволително.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Съб 13 дек 2008 1:17

а ковани за този модел предлагат ли
че и на мен ми изпадна един такьв

kokobobo
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутала от турбо двигател на обикновен-Голф2

Мнениеот kokobobo » Пет 06 мар 2009 10:04

Искам да ви попитам нещо?Имам Голф 2 Дизел обикновен искам да му слажа Турбина от ГОЛФ 2 Турбо дизел ще стане ли моля ви кажете че вече незнам какво да правя секи ми казва различно.Блогодаря Предварително :D 8)

Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimojef » Съб 07 мар 2009 17:06

Тругна работа!
От "ТД" лесно става "Д" но в обратния ред трябва да смениш почти целия мотор. Трябва да сменищ Всмукателни тръби, Какартер, Бутала, Трябва да си сложиш кулер за маслото!! Маслото се охлажда чрез охладителната течност което ще рече, че трябва да попромениш и водните съедиения на мотора. И това съвсем не е всичко :Mr Green Fun На блока на турбодизела има едни дупчици до коляножия вал в които дупчици се слагат едни "Пишльоци" който пръскат масло по челото на буталото от долната му страна когато е в ДОЛНА МЪРТВА ТОЧКА за да го охлаждат(което ше рече, че трябва и БЛОК да сменяш)!!! Ама има и още :012: има разлика в клапаните :shock Ъгъла на конуса на клапана е по-различен от на обикновения дизел. Но не можеш да смениш само клапани ! Трябва да се сменят и фаските в които лягат клапаните на главата. Аааааааааааа......... да не забрая Освен всичко изброено до тук за да е пълен ефекта трябва да смениш и горивонагнетателна помпа mhihi Трябва да сложиш помпа с вакумрегулатор който да е свързан с тупбината за да става сработването между турбото и помпата и олелията да е пълна ! Разбирасе има турбодизели които са с обикновени помпи и по-малки турбини но те са пълна безмислица и са само 62 коня :)
Ако направиш тези промени ще се накичиш с един палав GTD агрегат с мощност 70 коня !!! Което автоматично те изпраща на мотгата да си търсиш Торсионна(стъбилизираща) шанга за предния мост, която да ти помага да озъптяваш КОНЕТЕ по завоите :да:
Но Дали Си Заслужава Всичко Това ??? :screwy

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 07 мар 2009 20:09

Май по си заслужава направо да си намериш двигател от GTD и да си го сложиш. По-лесно ми се вижда като вариант.

Върни се в “Дизелови агрегати”