Зацепване на ангренажен ремък!!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Зацепване на ангренажен ремък!!!!

Мнениеот Racer » Съб 07 мар 2009 23:58

Здравейте колеги.Преди една седмица си сжалих джигатела за шлаиф на главата и смяна на съединител днес доиде времето за слагането и зацепването на ангренажа.направих сичко както си знам и "трябва" ,тръгнах да въртя чу се само едно завуртане едвам едвам ,ако може да се нарече завъртане и спря.Повече и не съм го мъчил.Гледах белезите сичко и видях,че беше мръднал и неискше да се завърти джигатела като го врътнах от ролката на коляновия.Явно беше одарило някои клапан.Та въпросами е може ли нещо да му е станало на двигателчето и как да го зацепа тоя ремък заедно с разпределителя и помпата.Метода по които го правя е следния:
1 .нагласям цепката на разпределителя успоредно на главата.
2.прекарвам маховика на белега.
3.слагам ангренажа
4 стягам болтовете на разпределителя помпата и този на оптягаштата.
завъртам леко шаибата на коляновия вал и пак опира .????????????
Дайте някаква идея и метод по които да го направя явно някаде нещо бъркам но незнам какво.Бензинки съм зацепвал и нямам такива проблеми ,но това ГНП незнам просто какво да го направя.Шаибата на разпределителя и на ГНП-то съм си я белязал осхте преди свалянето и пак си ги слагам така....................

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: Зацепване на ангренажен ремък!!!!

Мнениеот Dobromirski » Нед 08 мар 2009 8:31

Я махни разпределитленият , и виж коляновият дали се върти ?

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Нед 08 мар 2009 9:29

kолега сигурен ли си в белега на маховика? и компенсира ли с по дебела гарнитура заради шлаифа?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 08 мар 2009 11:32

Racer написа:Здравейте колеги.Преди една седмица си сжалих джигатела за шлаиф на главата и смяна на съединител днес доиде времето за слагането и зацепването на ангренажа.направих сичко както си знам и "трябва" ,тръгнах да въртя чу се само едно завуртане едвам едвам ,ако може да се нарече завъртане и спря.Повече и не съм го мъчил.Гледах белезите сичко и видях,че беше мръднал и неискше да се завърти джигатела като го врътнах от ролката на коляновия.Явно беше одарило някои клапан.Та въпросами е може ли нещо да му е станало на двигателчето и как да го зацепа тоя ремък заедно с разпределителя и помпата.Метода по които го правя е следния:
1 .нагласям цепката на разпределителя успоредно на главата.
2.прекарвам маховика на белега.
3.слагам ангренажа
4 стягам болтовете на разпределителя помпата и този на оптягаштата.
завъртам леко шаибата на коляновия вал и пак опира .????????????
Дайте някаква идея и метод по които да го направя явно някаде нещо бъркам но незнам какво.Бензинки съм зацепвал и нямам такива проблеми ,но това ГНП незнам просто какво да го направя.Шаибата на разпределителя и на ГНП-то съм си я белязал осхте преди свалянето и пак си ги слагам така....................

По т.1-може да има 2 такива положения,дали си на вярното?.И да си белязал колелото на р.вал,то няма шпонка,т.е.не е "вързано" твърдо с положението на вала.Изтегли си документация от руския сайт,има подробно описание на SB и 1Y

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Нед 08 мар 2009 11:48

За гарнитурата си сложих пак такава за 2-ри ремонт ,казахами ,че нямало проблеми ,и че може и с тази.
А за разпределителя го бележа като гърбиците на 1-ви цилиндър са нагоре а на 4-ти надоло.
Днеска ще пробвам да сваля разпределителя и да врътна да вида ,но се съмнявам да опират в клапаните.
А откаде да си изтегля тази документация.....?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 08 мар 2009 11:53

Порови например тука:
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page02

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Нед 08 мар 2009 12:21

Колега тука нищо ненамирам за моя двигател.Има само за бензинки.....
:(

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Нед 08 мар 2009 13:53

kolega, както описваш процедурата по сглобяване немаш грешка...много ечудно коя е причината.
и преди да запаля аз винаги превъртам два оборота на ръка

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Нед 08 мар 2009 14:38

Сега пак я мъчих .Нагласих сичко тръгнах да върта доло коляновия и пак затяга.Пробвах и процедурата ,като махн ах разпределителя и врътвам коляновия един оборот направих ,нормално си е сичко.Не е от гарнитурата в такъв случаи.Ако беше по тънка мисля ,че пак трябваше да опира в клапаните.Проблема ми е ,че като наглася сичко оптягам ремъка и като завъртя шаибата на коляновия пак е много хлабав.А тои трябва да се върти заедно с шайбата.Има свободен ход,и можеби затова неиска.Как да го оптегна .....

Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimojef » Нед 08 мар 2009 15:32

Всъщност за каква кола става въпрос ???

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 08 мар 2009 18:12

Когато оптягаш, бъди сигурен , че ремъка е изънат от"дясната" си страна и белезите са си по местата.
Нещо друго обаче не ми се връзва. Когато си на белези , коляновит е в ГМТ,тоест буталото по-нагоре от това няма накъде да иде. Ако нещо ще опира , то вече да е опряло. Когато разпределителният е на "белег" , успяваш ли да подминеш ГМТ ?
И напиши за каква кола иде реч.

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Нед 08 мар 2009 18:25

Начи досега го мъчих.Неиска и неиска.Белега отстрани го прекарвам да доиде на 0-Та
горе разпределителя си е центрован ,сложил съм му едно желязце да държи контра на цепката отстрани слагам ролката оптягам и стягам болта на разпределителя.Върта направа половин оборот даже и толко няма и затегне.Колата е Голф 2 GTD!!!!!!

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Нед 08 мар 2009 18:59

Когато оптягаш, бъди сигурен , че ремъка е изънат от"дясната" си страна и белезите са си по местата.
Нещо друго обаче не ми се връзва. Когато си на белези , коляновит е в ГМТ,тоест буталото по-нагоре от това няма накъде да иде. Ако нещо ще опира , то вече да е опряло. Когато разпределителният е на "белег" , успяваш ли да подминеш ГМТ ?

Самоче аз го прекарвам на ГМТ ,когато ремъкът е разкачен от шайбата на разпределителния нагласям всички белези и тогава слагам ремъка......

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Нед 08 мар 2009 19:19

Колеги дайте съвети ,Нека по знаещите се включат да подпомогнат.Някаде нещо бъркам но немога да зацепа просто.Нещо изпускам , няма начин иначе .

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Нед 08 мар 2009 19:51

Така както си свалил капака на клапаните - клапаните на първи цилиндър трябва да са затворени, т.е гърбиците на разпределителя да не ги натискат.

Върни се в “Дизелови агрегати”