Показания от VAG-COM диагностика - коментари

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
единак
Автомобил:
Двигател:

Показания от VAG-COM диагностика - коментари

Мнениеот единак » Чет 12 мар 2009 0:25

Колеги,

Днес си получих кабела, след триста мъки успях да го подкарам на виста-та и дори да си направя няколко експеримента.
От прочетеното в нета ми излиза, че на свободен ход, при подгрят двигател, без консуматори впръсканото количество ми е твърде високо - около 6.4, при граници от 2 до 9, а заводско 4. Опитах за експеримента да увелича числото от адаптации/10/, но не мога да го вдигна повече от 32784/или някъде там/ - количеството спадна минимално - до 6.2.
След това направих един тест на 3-та с около 3000 оборота, който ще се опитам да приложа като снимка. От резултатите в 011 група излиза, че турбото ми не донадува сякаш.
Колата си върви и се набира. Нямам намерение да я ровя, при положение че си върви, но много ми се иска да разбера защо се получава така. Освен това има едно едва доловимо белезникаво припушване, което много ме дразни и искам да го махна - мисля си, че точно от количеството идва.

test drive.jpg

Моля за компетентни коментари и предложения.

Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Re: Показания от VAG-COM диагностика - коментари

Мнениеот mimojef » Чет 12 мар 2009 7:20

Не знам за другите показатели но специално за турбината мисля че ти надува перфектно ! От 1.1 до 1.4 е нормално налягането :да: А при 3150 оборота/мин. е логично да се доближи до горната граница.

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Чет 12 мар 2009 7:36

Колега, турбината си ти надува добре, защото исканата и актуалната стойност са еднакви, но ти теста си го направил на равен участик, а то трябва на 3 предавка при изкачващ се наклон при 3000-3500 оборота с пълна газ, тогава ни направи снимка...

mimojef написа:Не знам за другите показатели но специално за турбината мисля че ти надува перфектно ! От 1.1 до 1.4 е нормално налягането :да: А при 3150 оборота/мин. е логично да се доближи до горната граница.

1 бар му е само атмосверното налягане, и фактически в момента му е надула на 0.4

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Чет 12 мар 2009 8:40

Колега, количеството впръскано гориво се променя на 001 канал.
Вдигаш стойността 32768 и милиграмите намаляват !
Направи го 2.5 - 3.0мг. на празен ход и загрят двигател !
Прочети малко темата VAG-COM или в сайта на Ростех.

http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/tdi.html

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Чет 12 мар 2009 9:32

Колега гомез,

Точно това се опитах да направя, но цикловото число не може да се увеличи с повече от 40-50 единици, а така количеството впръскане се намаля много малко - от 6.4 на 6.2. Каквато и стойност да му напиша в полето при натискане на тест се самонастройва на ...32784, мисля че беше, повече не може. Надолу не съм го пробвал, но мисля, че няма проблеми.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Чет 12 мар 2009 10:04

Да наистина максимум стойност е 32784.
След като не могат да се свалят повече милиграмите е нужна центровка на помпата .... тоест механична центровка.

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Чет 12 мар 2009 17:32

След като регулираш това число да е под 4 ... колата подивява, моята преди настройката бе 4,8 , сега е малко под 4 , а на някои колеги е доста под 4 :wink:
Поздрави.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Чет 12 мар 2009 17:54

Това, което забелязах е, че работната температура не се качва повече от 80-85 градуса по стрелката, а вчера, като я гледах на ваг-кома дори беше 77-78. Това ми се струва малко, при положение, че стойностите по памет трябва да са някъде около 89-92 градуса.
Дали не е възможно компютъра да си мисли, че колата е все още в подгряващ режим и затова да и пуска повечко? Да се кара все на смукач, един вид? И от там да идва това леко припушване...
Как точно подивява? Не трябва ли да е обратното - моята да е твърде дива с тия стойности...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 12 мар 2009 19:18

Като и намалиш нафтата,върви повече.Обяснението е,че има повече кислород,което води до по-добро изгаряне.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 12 мар 2009 20:07

rosen79 написа:Като и намалиш нафтата,върви повече.Обяснението е,че има повече кислород,което води до по-добро изгаряне.

:applause:

Само, че си на много грешен път.
Много трябва да изпиша за да ме разбереш какво става след, като намалиш въпросните мг. Само ще спомена, че горивото изобщо не се променя на празен ход. :deal

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Чет 12 мар 2009 21:02

Не вярвам да е чак толкова много това, което трябва да изпишеш, но труда ще си струва. Ще има един куп хорица, които ще се плеснат по челото и ще си кажат - бах мааму, значи така било...и ще знаят вече да не пипат къде трябва и къде не.
Пък и е хубаво всички майстори, специалисти и каквито и да било хора, които си вадят хляба с тия неща да разберат, че бизнеса им няма да намалее. Не, просто ще има повечко хора с кофти поравени коли.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 13 мар 2009 15:33

ТДИ наистина върви повече с бедна смес, незнам точния принцип, но по някакъв начин се подобрява въртящия момент! Вальо(вентоман) ми настрои помпата на 2,8 на празен ход(мислех че се шегува с големия чук), преди беше доста под 2 и вървеше една идейка повече ;)

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пет 13 мар 2009 16:35

А числото има ли връзка с температурата на двигателя? Както писах по-горе, студеничко ми работи нещо на мен... Ако работи на 90г дали няма да си падне само?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 13 мар 2009 20:12

hooligan_sk написа:ТДИ наистина върви повече с бедна смес, незнам точния принцип, но по някакъв начин се подобрява въртящия момент! Вальо(вентоман) ми настрои помпата на 2,8 на празен ход(мислех че се шегува с големия чук), преди беше доста под 2 и вървеше една идейка повече ;)

Andonov написа:Само ще спомена, че горивото изобщо не се променя на празен ход.

единак написа:А числото има ли връзка с температурата на двигателя? Както писах по-горе, студеничко ми работи нещо на мен... Ако работи на 90г дали няма да си падне само?

Разбира се колега и то много. Същото зависи и от натоварването на двигателя - климатик, фарове подгрявания разни и т.н.
Колкото е по-студен мотора (и по-натоварен) числото е по-голямо.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пет 13 мар 2009 20:22

За натоварването си абсолютно прав. Докато беше вързана за ВАГ-КОМ-с си правих експерименти да включвам разните му там консуматори. Без климатик - 6.2, със - 8.2
Дааа, значи да си търся термостат, да я вкарвам в параметри и тогава да му мисля. Все си мислех, че за компа не би трябвало да има разлка между 78 и 88 градуса...

Върни се в “Дизелови агрегати”