проблем с турбото на ауди а3 1.9 110-разрешен за сега

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vladrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с турбото на ауди а3 1.9 110-разрешен за сега

Мнениеот vladrs » Пет 28 яну 2011 14:13

здравейте колеги,вчера както карах,реших да наема по едим баир и изненада,повече от 2000 оборота не вдига и турбото го нямаше никакво.спрях колата,изключих двигателя и пак запалих и всичко беше ок.
така днес я закачих на ваг-ком и ми даде грешка на мап датчика(който бил за абсолютното налягане)и така човека ми каза,че се е замърсил и може да се изчисти чрез някаква присадка.
интересува ме възможно ли е това,или който има някакво друго мнени по въпроса,защо ми се е изключило турбото нека сподели,ще бъда благодарен.

Последна промяна от vladrs на Нед 30 яну 2011 18:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vladrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с турбото на ауди а3 1.9 110

Мнениеот vladrs » Пет 28 яну 2011 14:19

НЯКОЙ ЗАПОЗНАТ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВО ОЗНАЧАВА СЛЕДНОТО:
EDC 00SG 1812

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 28 яну 2011 14:30

Турбото се е изключило, защото е пренадуло, а за пренадуването има много причини, най-често срещаната е задръстена променлива геометрия.Това много често става ако колата се кара предимно градско и на ниски обороти.Върху турбината има един клапан наречен актуатор, от единия край в него влиза вакум от другия има лостче, което отива към турбото.Та хвани това лостче и го размести да видиш има ли някакъв ход и колко горе-долу е той.

Потребителски аватар
vladrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladrs » Пет 28 яну 2011 14:35

mili 75 написа:Турбото се е изключило, защото е пренадуло, а за пренадуването има много причини, най-често срещаната е задръстена променлива геометрия.Това много често става ако колата се кара предимно градско и на ниски обороти.Върху турбината има един клапан наречен актуатор, от единия край в него влиза вакум от другия има лостче, което отива към турбото.Та хвани това лостче и го размести да видиш има ли някакъв ход и колко горе-долу е той.

къде по точно се намира това лостче,до двата датчика,които се намират в горната част на двигателя ли?(един бял и един черен)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 28 яну 2011 15:03

Колега, доколкото разбирам двата датчика, за които говориш са клапаните Н75 и Н18, значи от този белия ще търсиш мъркуче, което излиза и отива към турбото.На самото турбо от горе трябва да има цилиндричен клапан метален, под цилиндъра отдолу трябва да има лостче и то трябва да се движи свободно около 10-11 мм, да се чувства съпротивление самокато от стегната пружина.Ако не успееш да го помръднеш на никъде, значи това ти е причината за забиването.Пробвай да направиш тази манипулация и пиши да видим как е положението. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VW-GARRE ... ccessories Това на картинката в ляво горе тумбестото е актуатора, отдолу се вижда лостчето, което излиза от него и се захваща за турбото.Лостчето трябва да се движи сравнително лесно като се дърпа към тялото на актуатора, все едно се прибира.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 28 яну 2011 18:48

Явно пренадува , след като при форсиране ти е забила . Може да е клапана , може и да е актуатора както написаха колегите . Но трябва да се гледа през VAGCOM при запален мотор и форсиране , а най-добре един лог в движение . Това , че датчика за налягането ( той на твоята кола е външен) е "дал грешка" не значи непременно , че е виновен самия той .

Потребителски аватар
vladrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladrs » Нед 30 яну 2011 18:20

проблема е решен.просто се е задръстило турбото от градско каране на ниски обороти и така,вече е продухано :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun че се шашкам и аз :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun
моля да бъде изтрита темата

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Нед 30 яну 2011 18:29

vladrs написа:проблема е решен.просто се е задръстило турбото от градско каране на ниски обороти и така,вече е продухано :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun че се шашкам и аз :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

какво ще рече продухано?

Потребителски аватар
vladrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladrs » Нед 30 яну 2011 18:36

vw_derby написа:
vladrs написа:проблема е решен.просто се е задръстило турбото от градско каране на ниски обороти и така,вече е продухано :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun че се шашкам и аз :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

какво ще рече продухано?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ами покарах я 60-70 км на високи обороти,в смисъл такъв,че давам газ намалям,давам газ намалям и после,същата процедура,само че закачена на компа да се види работата на турбото-и всичко показа,че е ок.чакам лог файла да ми пратят и може да го кача,все пак някой да изкаже мнение,но според човек който закача колата всичко е 6

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Re: проблем с турбото на ауди а3 1.9 110-разрешен за сега

Мнениеот vw_derby » Вто 01 фев 2011 7:34

не щото и при мене нещо забива турбото,даже в последно време много често,на в неделя ходих до Пловдив и го 'ПРОДУХАХ',но мисля че му трябва още mhihi ,че на връщане пак ми напраи мизерия

petiomalchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petiomalchev » Вто 01 фев 2011 8:21

Имам Golf4 1,9 tdi миналата събота му чистих турбото. Като видях какви сажди са вътре на дали щом едно турбо с променлива геометрия се зацапа ще може да се изчисти с каране на високи обороти и както каза колегата vladrs промяна на оборотите високи ниски за да се мърдат лопатките и си зачистят мястото. Това може да реши проблема временно.
G4 turbo 6.JPG

Потребителски аватар
vladrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladrs » Вто 01 фев 2011 8:39

на мен не ми е правило повторно проблем,така че по-добре я закачи на компа и да се види как работи. :drunk :drunk :drunk

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 02 фев 2011 20:24

vladrs написа:на мен не ми е правило повторно проблем,така че по-добре я закачи на компа и да се види как работи. :drunk :drunk :drunk

Ще направи споко :)

Потребителски аватар
vladrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladrs » Чет 03 фев 2011 8:09

Stivi написа:
vladrs написа:на мен не ми е правило повторно проблем,така че по-добре я закачи на компа и да се види как работи. :drunk :drunk :drunk

Ще направи споко :)

ще се обзалагаме ли :Mr Green Fun
като направи отива при доктора :beer :beer :beer

dotzev46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dotzev46 » Чет 03 фев 2011 12:35

Щом ти е направило един път проблем да знаеш че ще се повтори.Явно променливата геометрия е задръстена вече.По добре го смакни и го изпрати за почистване до като не стане по лошо.
Защото после ще ти се наложи да си потърсиш направо ново за около 1500лв.Казвам го от опит.
Струва около 100лв профилактиката.

Върни се в “Дизелови агрегати”