Разпръсквачи Firad?Мнение
- kiko26
- Автомобил: VW
- Двигател: Passat B8
Разпръсквачи Firad?Мнение
Искам да разбера някой ползвал ли е тази марка разпръсквачи и съответно мнения положително отрицателно.Налага ми се смяна на разпръсквачи и за съжаление намирам само на тази марка за мотор ASV.На бош са доста скъпи.Не искам да правя тунинг и тем подобни просто колата да ми работи добре.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: Разпръсквачи Firad?Мнение
че те не са ли и те доста скъпички? Имаше една тема в форума на дизеларките че са добри..., защото ги спрягаха в стил " а бе я си вземи такива и не се излагай да не изревеш после" 

- kiko26
Стандартните са на приемлива цена,особено пред цената на бош.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж колегата Li4o мисля може да ти помогне по въпроса. Чувал съм само добри мнения за тях.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Дюзи 2ра ръка в перфектно състояние вървят по 100 - 150 лева. За цели дюзи става дума. Можеш и сам да си ги смениш. После продаваш твоите с информация, че са за смяна на разпръсквачи и едни 60-80 лева им вземаш.
За разпръсквачите ти трябва някой да смени разпръсквачите и да стендва дюзите. Добави цената и на новите разпръсквачи и виж какво става.
Ти си първият за когото чувам, че е тръгнал да сменя заводските разпръсквачи със същите заради проблем
.
Иначе Firad са доволно читави. За тунинг разпръсквачи изглежда са единственият читав избор на българския пазар. И аз карам с такива 3та година май, разрпсъквачите работят идеално.
За разпръсквачите ти трябва някой да смени разпръсквачите и да стендва дюзите. Добави цената и на новите разпръсквачи и виж какво става.
Ти си първият за когото чувам, че е тръгнал да сменя заводските разпръсквачи със същите заради проблем

Иначе Firad са доволно читави. За тунинг разпръсквачи изглежда са единственият читав избор на българския пазар. И аз карам с такива 3та година май, разрпсъквачите работят идеално.
- kiko26
Дюзите ги мериха на стенд и казаха че пикаят.Основното ми оплакване е при студен старт отзад винаги има кълбо дим с мирис на нафта.Ми търсих и цели дюзи но за моя мотор рядко се намират.Нали с тях подобряват 90те коня.А нещо не ми се отваря беля с тунинги и подобни неща.
-
- Автомобил:
- Двигател:
първо пробвай с това
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5750

-
Няма да помогне. Разпръсквачите почват да пикаят като се наруши някой от отворите на дюзата. А това няма как да го оправиш с химия.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Дюзи 2ра ръка в перфектно състояние вървят по 100 - 150 лева.
Добре бе колега, ама как може да си сигурен, че дюзите са перфектни? ако ти ги дава някой приятел - добре, обаче в общия вид дюзите ти ги дават "наливно" и ти казват:Свалени са от кола която работеше перфектно. Гарантирам.. ама какво гарантира и той не знае. И излиза, че за да си сигурен пак е логично да ги закараш на стенд, което си е пари пак. Да ги сложиш - пак добре, ама ако има някои "разминавания" пак се почва : коя как защо , не може да бъде.. Философствам толкова, защото минах по тоя път като ми прецакаха разпръсквачите и се наслушах на какво ли не: ще ги бележим, да не ги отварят, ама те са наред.. и така. Нови разпръсквачи ( не бош де) с стенд и т.н ще излезе двойно, може и тройно, обаче поне знаеш, че после БИ следвало да не се занимаеш скоро с такива неща

-
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Няма да помогне. Разпръсквачите почват да пикаят като се наруши някой от отворите на дюзата. А това няма как да го оправиш с химия.
при мен освен пушаци при сутрешното палене имаше и играене на оборотите за около 10-20 секунди.сипвал съм хиляди добавки и реално никва файдица не съм виждал.тая пак я налях на майтап и станаха чудесаааа----дето не пуши сутрин а и оборотите спряха да играят.незнам къде ми е бил проблема.правена ми е и центровка и настройки на помпа и кво ли не и се си пушеше сутрин и оборотите ритаха.сле тая добавка всичко се промени чак се уплаших и нощем съм слизал да я паля да видя реално ли е.добре че не смених маховик както ме съветваха че оттова играели оборотите сутрин.на предишната тъй го смених профилактично.просто изказах мнение и не задължавам никой с него но като припатил написах.мотора ми е AHF.успех колега с разпръсквачите.
-
Като някой ти разправя, че разпръсквачите са перфектни не би трябвало да му е проблем да ти го демонстрира на стенда. Аз така продох едни дюзи - непознат човек, закарахме ги, сложиха ги на стенд и пръснаха през всеки да се види, че няма пикаещи. Пари не взеха за тази работа (5 мин).
А за химията - горе обясних защо пикаят разпръсквачи. Това химия няма да го оправи. Но е вярно, че има места на които добавката може да бъде полезна.
А за химията - горе обясних защо пикаят разпръсквачи. Това химия няма да го оправи. Но е вярно, че има места на които добавката може да бъде полезна.
Върни се в “Дизелови агрегати”