Здравейте, колеги; искам да попитам - на картинката долу съм оградил проблема ми - когато взех колата преди няколко месеца това маркуче беше пласмасово или каучуково - не знам точно, обаче беше спукано и ми омасляваше. Сложих гумено, но пак ми омаслява, а никъде не мога си намеря такова маркуче и искам да попитам дали някой може да ми помогне да намеря.
Втория ми вапрос - може ли от това маркуче да ми се омаслява ЕGR на турбината ? Сложих чисто нов щото пак беше омаслен и сега пак ми се омасли ЕGR. Ще съм ви благодарен ако помогнете.

Голф 4 1.9 TDI проблем
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Голф 4 1.9 TDI проблем
За втория въпрос мога да ти кажа - да, този маркуч ти вкарва маслени пари в въздуховодите. А ти като сложи гумено къде ти омаслява ? Ако е само егр можеш да го затапиш виж с търсачката на егр и си реши. Другия вариант е този маркуч да го пуснеш надолу покрай двг да не ти вкарва масло и за това има писано много.
ем аз сега си зех това марку4е и го сложих и ще видя дали ще ми омасляжа пак ама TGR нз що ми се омаслява
EGR-а главно се омаслява от много километри и градско каране, спасение няма. Периодично може да го сваляш и почистваш има много гайдове из нета, как и с какво можеш да си го почистиш. Мисля че има подробна тема и в нашия форум.
Върни се в “Дизелови агрегати”