Голф 3 - AFN мотор забива
- boqnov_83
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: AFN
Голф 3 - AFN мотор забива
Здравейте колеги.От около година карам голф 3 TDI-AFN 110koня.Проблема е следния,при достигане на 2900 оборота мотора забива все едно съм върнал крака от газта.Проблема възниква при трета, четвърта и пета предавка,никога на първа или втора предавка.Набира си много добре,но при 120 забива за момент след това пак тръгва да набира и на 140 пак забива.Закарах колата на диагностика. Диагностиката показа една грешка,грешката е във вакумен датчик за налягането на турбото.Датчика се намира в компютъра,та въпроса ми е дали този датчик подлежи на подмяна.Маистора твърди че може да го подмени ,но никаде по магазините не го намирам да се продава като отделна час.Ако някои се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели.
Последна промяна от boqnov_83 на Пет 17 апр 2009 23:41, променено общо 1 път.
- PESHERLAN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 3 - AFN мотор забива
По-скоро имаш проблем с променливата геометрия на турбото.Прочети има доста писано. 

- boqnov_83
Колега единствена грешка която ми дава е този вакумен датчик за налягането на турбото.Майстора каза че турбото си надува нормално. 

- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
предчуствам, че темата ще бъде заключена!
преди това ще ти кажа от опит, че този клапан (N75) или работи или не. Ако не работи ще я чувстваш като чист дизел.. турбината няма да работи и ускорение тегаво. Най-безболезнено за теб ще излезе да е скъсан някой вакум мъркуч и да губи налягане, но тогава "немоща" на мотора се усеща постоянно. Колебанията при ускорение са почти виниги причинени от замърсена и блокирала променлива геометрия на турбината. Препоръчвам да я почистиш дори да не е от нея това е голям плюс. Но все пак почти съм сигурен, че това ти е болката.
За друг клапан може да намериш някъде по моргите или за проба просто от друг колега. Успех!

преди това ще ти кажа от опит, че този клапан (N75) или работи или не. Ако не работи ще я чувстваш като чист дизел.. турбината няма да работи и ускорение тегаво. Най-безболезнено за теб ще излезе да е скъсан някой вакум мъркуч и да губи налягане, но тогава "немоща" на мотора се усеща постоянно. Колебанията при ускорение са почти виниги причинени от замърсена и блокирала променлива геометрия на турбината. Препоръчвам да я почистиш дори да не е от нея това е голям плюс. Но все пак почти съм сигурен, че това ти е болката.
За друг клапан може да намериш някъде по моргите или за проба просто от друг колега. Успех!
- boqnov_83
Здравеи,всички маркучи на вакумите са подменени тъи като си сложих чип.Колата си набира доста добре,турбото си надува до 1,3.Като чета темите и аз се замислям за почистване на турбото.
Темата е за триене.
Темата е за триене.