Ква е разликата м/у Sprint Diesel и Premium Diesel?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Ква е разликата м/у Sprint Diesel и Premium Diesel?
Сега сложих от Premium да видя дали ще изчистя чернилката зад мене, освен че е 15 стотинки по-скъп, каква е другата разлика с Sprint-a?
Re: Ква е разликата м/у Sprint Diesel и Premium Diesel?
Единият замръзва в колонката, а другият във филтъра /ако имаш късмет/ 

Kuncavia написа:Сега сложих от Premium да вида дали ще изчистя чернилката зад мене, освен че е 15 стикни по-скъп, каква е другата разлика с Sprint-a?
От последните ми зареждания на Премиум и Спринт не виждам разлика между двата вида. Явно ги разреждат с еднакво количество вода, пък будалите да си мислят, че карат с хубава нафта

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
И аз ги редувам,единствената разлика за момента май си остава цената 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Има и значение от коя бензиностанция зареждаш. Аз си имам любими, та съм доволен от Премиум-а. Определено усещам по-голям ряз, но не усещам по-голяма икономия 

- kokokode
- Автомобил: Pasat tdi 1.9
- Двигател: AHH 1999
V-power дизел е по добър и от двата PASSAT 1.9TDI 1999
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Трудно ще намериш колега, защото просто разлика няма. Един мой приятел (също и колега от форума) работи на ОМВ в Бургас, та ме светна, че като дойде цистерната и двата резервоара (на Спринта и Премиума) се пълнят с еднаква нафта, само че на Премиумаза те си му слагат добавка, въпроса е кога сложат, кога не. Ще го накарам да пише в темата да обясни как точно стоят нещата, макар че какво се учудваме, все пак живеем в България.K написа:Kuncavia написа:Сега сложих от Premium да вида дали ще изчистя чернилката зад мене, освен че е 15 стикни по-скъп, каква е другата разлика с Sprint-a?
От последните ми зареждания на Премиум и Спринт не виждам разлика между двата вида. Явно ги разреждат с еднакво количество вода, пък будалите да си мислят, че карат с хубава нафта

-
- Автомобил:
- Двигател:
И в Шел беше по абсолютно същия начин преди години, сега незнам дали са оправили системата. Сещайте се шоферите на цистерните дали не гепят от добавката, а балъците си мислят, че карат с различно гориво...Passat_bs написа:Трудно ще намериш колега, защото просто разлика няма. Един мой приятел (също и колега от форума) работи на ОМВ в Бургас, та ме светна, че като дойде цистерната и двата резервоара (на Спринта и Премиума) се пълнят с еднаква нафта, само че на Премиумаза те си му слагат добавка, въпроса е кога сложат, кога не. Ще го накарам да пише в темата да обясни как точно стоят нещата, макар че какво се учудваме, все пак живеем в България.K написа:Kuncavia написа:Сега сложих от Premium да вида дали ще изчистя чернилката зад мене, освен че е 15 стикни по-скъп, каква е другата разлика с Sprint-a?
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Аз слагам само на ОМВ от 2г. вече и съм се убедил че разлика между Спринта и Премиум дизела Няма,а и голфа си е научен на Спринта и много добре си върви с него
Аз разсъждавам така:вместо да плащам 15ст. на литър повече за Премиум,V-power и т.н. си слагам Спринта и си купувам за 10лв.добавката на Castrol TDA и поне съм сигурен че карам с добавка,а не някакви палячовци уж да слагат добавка ама я разреждат повече,на някой му трябвало за личната кола и не сложил и т.н.
Едно шишенце на кастрола е10лв. и е за 250 литра нафта или по 0.04 лв./литър
Скъпа нафта ''уж'' с добавка от тях- 250литра по15ст/л.= 37,50лв.
Въпроса нее само за парите ами поне съм си сигурен че съм си сложил аз добавката и е толкова колкото трябва

Аз разсъждавам така:вместо да плащам 15ст. на литър повече за Премиум,V-power и т.н. си слагам Спринта и си купувам за 10лв.добавката на Castrol TDA и поне съм сигурен че карам с добавка,а не някакви палячовци уж да слагат добавка ама я разреждат повече,на някой му трябвало за личната кола и не сложил и т.н.

Въпроса нее само за парите ами поне съм си сигурен че съм си сложил аз добавката и е толкова колкото трябва
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat_bs написа:Трудно ще намериш колега, защото просто разлика няма. Един мой приятел (също и колега от форума) работи на ОМВ в Бургас, та ме светна, че като дойде цистерната и двата резервоара (на Спринта и Премиума) се пълнят с еднаква нафта, само че на Премиумаза те си му слагат добавка, въпроса е кога сложат, кога не. Ще го накарам да пише в темата да обясни как точно стоят нещата, макар че какво се учудваме, все пак живеем в България.K написа:Kuncavia написа:Сега сложих от Premium да вида дали ще изчистя чернилката зад мене, освен че е 15 стикни по-скъп, каква е другата разлика с Sprint-a?
Точно от тази добавка си купих от един приятел, който я е взел от работник на бензиностанция ОМВ .... та сами си преценете дали слагат всичката добавка във нафтата !!!
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
И аз тай си мислех 
@Dorian от каде мога да се сдобия с тази добавка и какво е нейното действие?

@Dorian от каде мога да се сдобия с тази добавка и какво е нейното действие?
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Май към мен е въпроса, но немога да помогна .... май много са на клона или посредниците са доста.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питай в ОМВ за разликата.
Иначе уж има някакви супер специални добавки - уж.
Иначе уж има някакви супер специални добавки - уж.
Върни се в “Дизелови агрегати”