Castrol GTX Diesel 10w-40
Castrol GTX Diesel 10w-40
Здравеите,използвах търскачката,но не намерих това,което ми тряба.Доколкото разбрах избора на масло зависило от километрите на колата.Вече 8 хил. мили карам с маслко Castrol GTX Diesel 10w-40 3B и съм доволем.Понеже съм още на "вие" с маслата бихте ли ми обяснили дали е подходящо за колата ми- Пассат 1.9 помпа дюза 115 к.с.Колата е на 155 хил. мили.Благодаря предварително. 

- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Re: Castrol GTX Diesel 10w-40
Виж си кората на двигателя.Там е написана спецификацията на маслото което се препоръчва.Нещо от сорта на 505.00 или 505.01
Погледни и отзад на тубата с масло .Там също е написано.Ако се припокриват нямаш грижи.
Погледни и отзад на тубата с масло .Там също е написано.Ако се припокриват нямаш грижи.
Последна промяна от sasho_mf на Пон 27 апр 2009 21:09, променено общо 1 път.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега от мен един съвет сменяй си маслото на 7500км - 8000 най-много за да нямаш проблеми с турбото поне така ми каза един майстор който сменя масла.В другите държави може да се кара повече ,но с тая наща "хубава нафта" нестава.
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
passat_1.6TdI написа:Колега от мен един съвет сменяй си маслото на 7500км - 8000 най-много за да нямаш проблеми с турбото поне така ми каза един майстор който сменя масла.В другите държави може да се кара повече ,но с тая наща "хубава нафта" нестава.
....+1...в оригиналната книжка на Пасат б 4 пише че се сменя маслото на 7500 км
...за дизела става въпрос...

...а зад океана стандарта за смяна на масло е 3800 мили...няма бензин няма дизел...
Мм като сменях маслото в Англия майстора ми гарантира,че 15 хил. мили нямал съм да имам проблеми
Вече почвам да си мисля,че ме изментил нещо или просто е бил "майстор"

А колкото за "качествения ни дизел" всяка сутрин като паля от аспуха ми тече вода в буквалния смисал на думата...Уш зареждам само от "голяма" бензиностанция.Извода за дизела си го правете сами 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Темата за маслата е дискутирана вече във форума и то не веднъж. Фолксваген има спесификации за маслата, които трябва да се ползват с различните двигатели. Моторите тип "помпа-дюза" са особено взискателни към тях и препоръките на производителя трябва да се спазват особено строго. При по-новите модели фоксваген допуска удължен интервал на замяна на маслата - "long life" 15, 30, а май и 50 хил. км, като за целта се ползват специално раработените за това масла. Трябва да се има предвид, че километрите не са единствения критерий за изчисляване на интервала за смяна. От значение е също продължителността, начинът на каране и т.н. При по-новите автомобили компютърът в колата сам изчислява по негова си формула на база тези параметри и предупреждава за наближаване на момента за смяна.
Моят двигател (AVF, пробег - почти 160 хиляди км) е с норма "лонг-лайф", което, според препоръките на ФВ, означава, че е допустима смяна на маслата на 15 или 30 хил. км. Аз използвам масло Castrol Edge спесификация VW 507.00, с такова масло колата дойде от Германия. Сменям на 15, макар че може и на 30. Наливам гориво само от Лукойл - собствени, а не франчайзингови и Ромпетрол.
Дано да съм бил полезен.
Според мен мястото на темата е в дизеловия раздел.
Моят двигател (AVF, пробег - почти 160 хиляди км) е с норма "лонг-лайф", което, според препоръките на ФВ, означава, че е допустима смяна на маслата на 15 или 30 хил. км. Аз използвам масло Castrol Edge спесификация VW 507.00, с такова масло колата дойде от Германия. Сменям на 15, макар че може и на 30. Наливам гориво само от Лукойл - собствени, а не франчайзингови и Ромпетрол.
Дано да съм бил полезен.
Според мен мястото на темата е в дизеловия раздел.
Последна промяна от sashot на Вто 28 апр 2009 7:59, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Maste-pro написа:А колкото за "качествения ни дизел" всяка сутрин като паля от аспуха ми тече вода в буквалния смисал на думата...Уш зареждам само от "голяма" бензиностанция.Извода за дизела си го правете сами
Водата е един от основните продукти, които се отделят при изгарянето на горивото. Сутрин, когато изпускателната система е още студена, водните пари от отработените газове кондензират по металните части и се стичат, така че течът на вода от аспуха, при студен автомобил не е признак на некачествено гориво.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Какжо имаш пред вид под собствени "Лукоил"
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Местя в дизеловия раздел, където й е мястото.
Maste-pro написа:Здравеите,използвах търскачката,но не намерих това,което ми тряба.Доколкото разбрах избора на масло зависило от километрите на колата.Вече 8 хил. мили карам с маслко Castrol GTX Diesel 10w-40 3B и съм доволем.Понеже съм още на "вие" с маслата бихте ли ми обяснили дали е подходящо за колата ми- Пассат 1.9 помпа дюза 115 к.с.Колата е на 155 хил. мили.Благодаря предварително.
Маслото ти е крайно неподходящо за този мотор. Използвай масло с вискозитет 5W40 покриващо стандарта 505.01.
Какво ви казва локарния дилър - майстор, не е важно. Карайте си ПД-та с 5W40 - 505.01 и го сменяйте на 15000км. и няма да имате ядове.
Аз пък нямам никакви оплаквания от горивата ни, а уж карам супер капризен мотор. Като спра и я оставя на оборот, отработените газове си миришат на "пролет", а не на Автогара

- pvitkov
- Автомобил:
- Двигател:
sashot написа:
Наливам гориво само от Лукойл - собствени, а не франчайзингови и Ромпетрол.
Аз зареждам от Ромпетрол и нямам никакви проблеми ,дори и зимата на -17 градуса оборотите ми бяха "перфектни ".Както на студен ,така и на загрял двигател.
Аз зареждам от Ромпетрол и нямам никакви проблеми ,дори и зимата на -17 градуса оборотите ми бяха "перфектни ".Както на студен ,така и на загрял двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
KGL написа:Какжо имаш пред вид под собствени "Лукоил"
По информация от уж първа ръка има два вида бензиностанции на Лукойл. Техни собствени и франчайзингови, които работят под логото на компанията, но собствеността им е на друго ю.л. При първите качеството на горивото би трябвало и де юре, и де факто да е гарантирано от производителя, не че и там не могат да стават шашми, но възможностите са по-малко. При вторите, предвид това, че собственик е друг, възможностите за контрол от страна на Лукойл са занижени.
Само не ме карайте да давам карта на бензиностанциите от двата вида. За Бургас знам частично ху из ху, но за вътрешността на страната - не.
-
- Автомобил:
- Двигател:
pvitkov написа:sashot написа:
И моята кола "харесва" румънското гориво повече от лукойлското. Обективно - разходът пада с около 0.2-0.3 л, субективно двигателят работи по-тихо и по-меко, динамичните характеристики се подобряват.
Експерименти с толкова ниски температури не съм правил - климатът в Бургас е субтропичен, а в пътуванията си из страната не съм случвал на такъв студ.

Последна промяна от sashot на Сря 29 апр 2009 9:47, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
sp2022 написа:passat_1.6TdI написа:Колега от мен един съвет сменяй си маслото на 7500км - 8000 най-много за да нямаш проблеми с турбото поне така ми каза един майстор който сменя масла.В другите държави може да се кара повече ,но с тая наща "хубава нафта" нестава.
....+1...в оригиналната книжка на Пасат б 4 пише че се сменя маслото на 7500 км
...за дизела става въпрос.....
...а зад океана стандарта за смяна на масло е 3800 мили...няма бензин няма дизел...
Глупости. Маслото е дадено да се сменя на 7500 км при експолатация в лоши условия. Ако караш основно градско, с лоша нафта, да, сменяй на 7500.. Но инак - по стандарт е 15К км, а ако си с лонг лайф масло - 30К км.
За САЩ няма какво да говорим, това с 3800 мили е остатък от преди 20 години.
Върни се в “Дизелови агрегати”