Здравейте
Имам един въпрос. Насочил съм да си купувам пасат 2002 год 1,9 тди 131 к.с. с автоматична скоростна кутия. Както вече разбрах от постовете че този двигател е доста надежден и пъргав. Това което ме интересува е дали в комбинация с автоматик е подходяща (типтроник). Интересува ме колко е повече разхода с автоматик отколкото с ръчна скоростна кутия и въобще какви други разходи има повече отколко то с ръчни скорости. Според мен разхода не би трябвало да е много по-голям защото е типтроник но все пак да попитам.

Дизел с автоматична скоростна кутия
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Дизел с автоматична скоростна кутия
Сменяш масло на доста километри/ама за сметка на това скъпо/,1-2 литра отгоре разход и намалена пъргавина/в случея с типтроника разликата е малка/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1-2 литра е много. Разбира се, всичко е до стила на каране, ама на мен ми дава между 7 и 8 на 100 градско (в огромните задръствания може и повече, ама там избягвам да се набутвам с колата). Пъргавината не намалява, карал съм и автомат и ръчна, при автомата имаш половин секунда замисляне, ако искаш да се изтеглиш бързо нанякъде, ако пък си на режим типтроник нямаш забавяне. Другото е смяната на маслото на скоростната кутия на 50 000 км.Хубаво е преди да купиш колата да и направиш едно кръгче и да провериш за придърпване и чукане ако евентуално има.
Успех
Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бъркаш двата щата
Това, че е типроник, не означава, че разхода намалява. Кутията е от стария тип, с торк конвертор, така че загуба си има. А типтроник означава система за превключване на скоростите с ръка, просто добавка към автомата. Разбира се, 5 скорости е много по-добре от 4 скорости (старите автоматици, без типтроник).
Карал съм Джета (Бора) комби 1.9 ТДИ с 5 скоростен автомат, много приличен разход и ускорение.

Карал съм Джета (Бора) комби 1.9 ТДИ с 5 скоростен автомат, много приличен разход и ускорение.
Мой познат има точно такава. Колата харчи с около литър повече, но за сметка на това удоволствието в градски условия е несравнимо. Скоростната кутия се обслужва на 60000км. сменя се масло + филтър. Кутията събира общо около 11литра масло, но едва ли можете да източите повече от 5 ~ 6литра. Литъра на това масло е около 45лв.
Наскоро колегата @Andonov и @Brezel чипосаха въпросния Пасат. Е мога да кажа, че няма такова вървене, просто разликата е огромна в динамиката на колата.
Гледай внимателно автомата, че ако случиш на някой проблемен, може да останеш с много, много негативни впечатления от колата.
How to check transmission and discover possible transmission problem when buying a used car.
Прочети това, може да ти спести доста неприятности
Наскоро колегата @Andonov и @Brezel чипосаха въпросния Пасат. Е мога да кажа, че няма такова вървене, просто разликата е огромна в динамиката на колата.
Гледай внимателно автомата, че ако случиш на някой проблемен, може да останеш с много, много негативни впечатления от колата.
How to check transmission and discover possible transmission problem when buying a used car.
Прочети това, може да ти спести доста неприятности

- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам достоверна информация, че комбинацията типтроник + чип не е добра - кутията трудно понася увеличения въртящ момент, ако се кара с по-сериозно даване на газ се поврежда след 30-40 хиляди км...
а разхода в градско е много относително нещо - моя пасат дава 8-9л/100, а е с ръчни скорости /6/... по-важен е комфортът отколкото 1 литър нафта икономия... Аз бих взел автоматик, ако имах избор... но просто ми изпадна перфектен с 6ск ръчка и не мисля да го сменям поне още 2 години...
а разхода в градско е много относително нещо - моя пасат дава 8-9л/100, а е с ръчни скорости /6/... по-важен е комфортът отколкото 1 литър нафта икономия... Аз бих взел автоматик, ако имах избор... но просто ми изпадна перфектен с 6ск ръчка и не мисля да го сменям поне още 2 години...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само една забележка - на обявата пише, че е с 6 скорости; не знам това доколко променя нещата.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
chrislake написа:Само една забележка - на обявата пише, че е с 6 скорости; не знам това доколко променя нещата.
Много - отива на към ръчна скоростна кутия (ако е вярно написаното де). Най-добре се обади да уточните нещата, а не да гадаем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е с ръчни има снимка отвътре и си е автоматик може да са се объркали като са написали че е с 6 скорости
-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми моята е 1.9 ТДИ 2003г. автоматик- типтроник и е с петстепенна 

-
- Автомобил:
- Двигател:
доволен ли си от от колата, имал ли си някакви ядове
-
- Автомобил:
- Двигател:
Засега съм мн. доволен, от една година я карам, само масла и филтри смених. Бегачка е, много върви 

Аз пък ще кажа, че чипосаните автомати са по различни от чипосаните ръчки, нещата при тях стават по-плавно за да се избегнат повреди по кутията. Разбира се не всеки може да го направи, аз познавам един @Brezel му викат 
Тези Пасати са с 5 степенни кутии. Станало е някакво объркване в обявата или е поредната въдица.

Тези Пасати са с 5 степенни кутии. Станало е някакво объркване в обявата или е поредната въдица.
-
- Автомобил:
- Двигател:
някой може ли да ми каже 1,9 тди 131 коня 2002 год. черен кожен салон, климатроник, ксенон, 1 год. гаранция . За такав пасат искат 15 600. Според вас доколко може да свалят като се има предвид че сега по време на тая криза мн малко хора купуват коли, според мен до 14 500 може да свали. Ако може и да ми кажете, какво да гледам при покупката вече разбрах от един пост какво да гледам за да не се излажа с двигателя обаче за ходовата част и за евентуални удари не знам какво да гледам. Някой ако може да помогне.Ако може и да ми кажете някой сервиз в който да му направя диагностика преди да я купя. Майка ми работа за Сеат в плевен и миналия пат като си купвах кола от СОфия отидохме в автотехника за диагностика дали там могат да направят диагностика и на пасата. И като е автоматик за какво да внимавам като я карам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
поправка цената е 16 800 според мен може да се свали с поне 1000 лв. вие как мислите
Върни се в “Дизелови агрегати”