Passat 5.5 черен пушек

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
iphone1
Автомобил:
Двигател:

Passat 5.5 черен пушек

Мнениеот iphone1 » Вто 12 май 2009 17:39

Здравейте, днес докато карах изшеднъж колата изгуби мощност и започна да излиза черен пушек отзад. Оказа се, че едим маркуч от турбината към интеролера мисля (не съм много сигурен че този но съм сигурен че е за турбината защото така ми казаха като го сменях преди 5-6 месеца)се е изъкнал. Преди да спра подадох няколко пати газ зада се измакна поне от кръстовището. След като го закачих и смених скобата сякаш всичко е наред. Въпросът ми е възможно ли е нещо да се е повредило или да си карам и да си свиркам.
Колата е PASSAT 5.5 101 к.с.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Passat 5.5 черен пушек

Мнениеот dobrin » Вто 12 май 2009 21:08

Карай си и си свиркай, няма никакъв проблем. И на мен ми се е случвало, макар и не с Пасата, след закачането на скобата нямах никакви последствия или проблеми.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Сря 13 май 2009 20:29

Не е е лошо и да смениш скобата. Щом се е измъкнал един път, ще се измъкне пак след време.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 13 май 2009 22:28

Scarchu написа:Не е е лошо и да смениш скобата. Щом се е измъкнал един път, ще се измъкне пак след време.

Ако беше чел по-внимателно щеше да разбереш че колегата е сменил скобата :wink: А иначе за това дали може нещо да стане на колата освен да запише грешка в компа друго няма какво така че натискай смело педала !

Потребителски аватар
Jovani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovani » Чет 14 май 2009 22:02

Имаш грешка в компа, иначе аз се прибрах с пробит кулер (10см дупка в която бях натъпкал парцал за да върви поне малко колата) от Доспат до София, 5 месеца след събитието нямам видими проблеми. Така че карай и си свиркай.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 16 май 2009 22:01

Абсолютно никакви проблеми неможе да имаш, намен с пукнат маркуч на старото Ауди ми се наложи да мина повече от 500км. Просто недей да я тормозиш колата, карай си я полека и така, докато го оправиш.

Едно профилактично закачане на VAGCOM няма да е зле, в случай, че е набила някоя грешка :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”