Здравеите, днеска сменях вакумните маркученца на турбината и без да искам счупих единия изход на троиника на клапана N75, този които отива към лостовата с-ма на турбината. Ходих до магазина , клапана струва 120лв.които не са ми излишни м момента. Че въпросът ми е, мога ли да сложа клапана за AGR които и без това е изолиран и не работи, мисля че и тои е с три изхода но дали работи като N75 някои знае ли?
A4 AHU 1.9TDI

N75
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Re: N75
провери им номерата, ако са идентични може,
при мен на 1з клапаните са съвсем различни въпреки че вършат едно и също ?
къде ти дадоха тази цена ? на мен ми казаха 95лв за нов оригинален, за AHU и 1з e еднакъв клапана
в крайна сметка ми го взе приятел който пазарува с отстъпка от там за 60лв този оригиналния клапан
но недей да караш с развален такъв, ето тук има графики как турбото пренадува и може евентуално ако е старичко да даде фира:
viewtopic.php?f=24&t=146618
при мен на 1з клапаните са съвсем различни въпреки че вършат едно и също ?
къде ти дадоха тази цена ? на мен ми казаха 95лв за нов оригинален, за AHU и 1з e еднакъв клапана
в крайна сметка ми го взе приятел който пазарува с отстъпка от там за 60лв този оригиналния клапан
но недей да караш с развален такъв, ето тук има графики как турбото пренадува и може евентуално ако е старичко да даде фира:
viewtopic.php?f=24&t=146618
-
- Автомобил:
- Двигател:
незнам какви са клапаните при твоя мотор но при AHF разликата е в цвета на главата--трипътника.каталожния номер и на двата е еднакъв като на единия има едно А накрая.като цяло клапаните са абсолютно еднакви-с еднакъв принцип на действие но.....сечението на вакумната тръбичка на н75 е поне два пъти по-голямо от тая на черния егр-клапан.а тая тръбичка се намира точно в трипътника.предполагам че ако смениш трипътниците турбината ще реагира мааалко по-бавно тъйкато както вече казах на черния клапан сечението на тръбичката е доста по-малко а оттам предполагам че ще се получава и по бавно "вакуумиране".поне така предполагам
-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ше проверя и в други магазини ако не го намеря на по добра цена ше сваля и огледам на EGR , днеска беше късно и затваряха нямаше време да обикалям. Имам манометър на турбината и забелязах че прави голямо налягане , стрелката направо скача 

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1.5 бара
и турбината се пита "ше устискам ли ...., няма ли да устискам?"
сложи клапан колко ще да е пари щото после да не се наложи да даваш и за турбина и тогав аше требва да имаш много повече излишни пари

сложи клапан колко ще да е пари щото после да не се наложи да даваш и за турбина и тогав аше требва да имаш много повече излишни пари

колеги някой ще ми даде-продаде ли счупения си клапан да му взема мембраната ако е здрава?????????????в юнитреид струва 90лв нов оригинален
van4ote написа:колеги някой ще ми даде-продаде ли счупения си клапан да му взема мембраната ако е здрава?????????????в юнитреид струва 90лв нов оригинален
За 30 кинта ще ти дам здрав клапан ако искаш пиши.

danii написа:van4ote написа:колеги някой ще ми даде-продаде ли счупения си клапан да му взема мембраната ако е здрава?????????????в юнитреид струва 90лв нов оригинален
За 30 кинта ще ти дам здрав клапан ако искаш пиши.
дай тел за връзка
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
а аз мога да ти подаря неработещи 2 броя
поздрави
поздрави
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
viewtopic.php?f=24&t=92783&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Двата клапана се различават единствено по дебита на въздух който подсигорява изходната тръбичка (при N75 е по-голяма). Спокойно можеш да размениш чашките. Аз имам някъде в гаража целят клапан с единствен дефект- скъсана мемрана (този от снимката). Ако искаш драсни , да го изровя и да ти го подаря
. Заедно с двата на колегата ще ти станат 3.

Двата клапана се различават единствено по дебита на въздух който подсигорява изходната тръбичка (при N75 е по-голяма). Спокойно можеш да размениш чашките. Аз имам някъде в гаража целят клапан с единствен дефект- скъсана мемрана (този от снимката). Ако искаш драсни , да го изровя и да ти го подаря

-
- Автомобил:
- Двигател:
аве хора--карате що годе сносни коли а се циганите за 90лв.е кво....ша разкулачиш целия клапан ша му смениш мембранката и после с клещите...пак ша го затвориш.що са занимаваш с глупости??????толкоз кат нямаш 90лв---изчакай---събери ги и си купи нов клапан да ти е мирна главата.стига с туй побългаряванеvan4ote написа:кога и каде? дай телKung_Fu_Panda написа:а аз мога да ти подаря неработещи 2 броя
поздрави

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:

като му е здрав клапана защо да дава 90 лв бре ? нещо не ти хванах мисълта ?
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
Извинявам се че ползвам темата, но бихте ли дали някаква снимка на голф4 AHF къде е тоя клапан, че не съм много в час. 

van4ote написа:колеги някой ще ми даде-продаде ли счупения си клапан да му взема мембраната ако е здрава?????????????в юнитреид струва 90лв нов оригинален
тази цена от кое време е, колега? Щото и аз се интересувах на много места за този клапан, но ми казаха изобщо, че оригинален такъв не се произвежда вече. Говоря за Пиербург, това е оригинален, който се слага на моето 1z.
Върни се в “Дизелови агрегати”