Включване 2ра перка Б5 ТДИ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Включване 2ра перка Б5 ТДИ

Мнениеот zaro » Сря 10 юни 2009 18:48

Днес за пръв път от има няма 3 години от както я имам таз кола ми се включи втората перка :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock
Направо се изумих. До сега никога не съм се замислял работи или не, но като се включи и изрева като ми 16. Тя сигурно след толкова време неработа е клеясала. Свисти много силно, но както си свисти и другата перка, просто се чува много по силно.
Въпроса ми е при вас как е - като се включи втората перка чува ли се много по силно, какво е поведението на колата като цяло? Пак казвам не чегърта, но просто свисти като истребител.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Включване 2ра перка Б5 ТДИ

Мнениеот AmW » Сря 10 юни 2009 19:04

Коя втора перка бе мен ? Тая малката ли ? Ако имаш нея напредвид то тя май е за климатроника !? 3 години не си го ползвал ли ?

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Сря 10 юни 2009 20:39

Втората перка е на климатроника и свисти доста повече от другата.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 11 юни 2009 9:31

Аз мога да Ви кажа един мой случай- малко спам,но може да е от полза на някой които четат за напред.Климатроника ми като го включа да духа студено и започваше си да духа но направо топло.Правя му диагностика (екон и рецирк) - никакви грешки.Викам си за лекар е.Отивам и му казвам на майстора така и така,той дойде,вика отвори ми капака-отварям го-бръкна нещо долу като гинеколог,и ми каза пускай-пускам климатика ейй бели мецки излязоха-студ ви казвам.Питам го-какво му беше, а той- не казвам и се хили :).След 4-5 пъти питане ми каза че изключвали компресора защото много шум се вдигало и хората си мислили че иамло нещо развалено.Вика ми, не си единствения,днес 5 човека преди тебе минаха така,джамбазите вика са тарикати.Ти,само като ми каза че няма грешка а не духа ми беше ясно :),та така и тогава се включи и втората перка и отпред 2 МиГ-а излитаха.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 11 юни 2009 19:05

хахахахаха
Климатроника си ми работи повече от перфектно, дори го обслужих преди около месец.
Но найстина досега тоя рев не го бях чувал, незнам на какво се дължи, но просто ми направи много силно впечатление.

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Пет 12 юни 2009 10:30

Верно, че като включи втората перка става доста шумна /с излитащите МИГ-ове е верно/, но тези дни при 37 градуса в Пловдив работи почти нон-стоп така като изтребител. С климатроник сам и добре, че е той! 8)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 12 юни 2009 14:02

Е,климата грешка няма,много е добър.На Лагуна 2 се излага направо....

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Съб 13 юни 2009 15:25

Моята също не се чуваше по рано , и климата ми духаше топло ... Перката се въртеше но на 1 ва скорост ... като доляха фреон и пуснах климатика : ЛОЛ все едно съм на работа (летищтето) На втора скорост е много шумна верно е . При мен майстора ми каза че голямата перка не работи оптимално , щото като изгася мотора тя продължава да върти още... всмисъл има голям луфт и се върти лесно . И затова малката се тормозела и на място нямала да спре да върти на 2ра ... Каза ми, че ги оправяли с някви пластини без да я свалят (ако някой има инфо ? ) Колегата можеосега да не е чувал перката щото е въртяла на 1 ва , но сега е доста топло вече.

Върни се в “Дизелови агрегати”