Проблем с мъркучи на турбото при Б5 ТДИ АФН 110кс!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Проблем с мъркучи на турбото при Б5 ТДИ АФН 110кс!!!

Мнениеот bangobango » Съб 13 юни 2009 9:22

Здравейте!!!
Нужна ми е вашата помощ понеже не съм на Ти с хардуера, ако трябва да съм честен и със софтуера не съм, но сега имам проблем с едни мъркучи на турбото. Значи вчера смених един дебел къс мъркуч (преходник) от тръбата на интеркулера към някаква метална, която ходи към двигателя буквално. Та смених аз този преходник, но докато го сменях се наложи да размествам (не много) тръбата на кулера и не съм видял на момента, че някви малки тънки мъркучета от долната му страна са излезнали от местата си. На тръбата на кулера, която е пластмасова дебела от долната му страна точно зад двигателя има нещо прикрепено и някви мъркучета влизат излизат и аз не знам какво правят. Та не съм 100 % сигурен, но мисля, че от там са изкочили и тези 2, които ми правят мноооого голям проблем щом вече не чувам турбото да работи и в движение изобщо все едно нямам турбо изобщо не върви. Да поясня тези 2 мъркучета се съединяват двете ( аз си направих този извод ) в един тройник, който след това влиза НЯКЪДЕ и от тази страна която в момента е свободна ЗАСМУКВА като работи двигателя. Имам направени снимки, но не знам как да ги кача тука :oops: ако някой ми каже как точно се качват ще ги кача да видите. И основно да ми кажете дали да търся по тръбата на кулера да си ги закача или изобщо нямат общо с нея! Ако са от тази дебелата пластмасова тръба на кулера тогава ми подскажете къде точно влизат!

Потребителски аватар
bangobango

Re: Проблем с мъркучи на турбото при Б5 ТДИ АФН 110кс!!!

Мнениеот bangobango » Съб 13 юни 2009 10:37

Ето и снимките:
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Съб 13 юни 2009 17:11

обяснението ти е много заплетено,
най-добре помоли някой колега с такъв мотор да ти отвори капака и да ги свържеш по неговите

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Съб 13 юни 2009 19:55

:) да му се невиди явно трябва и сам човек да пипне. Обаче е голям кеф покарах 50-тина километра без турбо докато търсих отговор на проблема и преди 10 минути сам си оправих бакиите и сега все едно карам нова кола :) Проблема беше, че тези 2 маркучлета влизат в един тройник и този тройник свободната му част от 3-те се пъха в някакъв клапан, който на моята кола е закрепен на тръбата от кулера зад двигателя. Не знам какъв е той, но без него турбото не бачка. Има нещо общо с вакуум, защото свободната му страна на този тройник засмукваше въздух. Мисля да не е това Н75, но гадая. Проблема е решен !

Върни се в “Дизелови агрегати”